Ankara’ya kar uyarısı

Ankara’ya kar uyarısı
Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu geceden itibaren yoğun kar yağışının beklendiği kentte sürücüleri aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamaları, vatandaşları da toplu taşım araçlarını kullanmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji verilerine göre gece saatlerinde kar yağışının yoğunluğunu artırarak Ankara’yı etkisi altına almasının beklendiğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, toplam 652 adet araç ve 2 bin personelle karla mücadeleye hazır olduklarını kaydettiler. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, karla mücadele araçlarının şehrin yüksek ve önemli noktalarında bekleme yapacaklarını ve kar yağışı ile birlikte takviye ekiplerle karla mücadele ve tuzlama çalışmasının gerçekleştirileceğini söyledi. Üçpınar, gerek sürücülerin, gerekse vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gereken tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.

Kar mücadele araçlarının gece Çankaya bölgesi, Sincan bölgesi, Havaalanı Yolu, Eskişehir Yolu, Konya Yolu, Turan Güneş Bulvarı, İncek, Keçiören, Pursaklar, Samsun Yolu, Mamak, Yenimahalle, İstanbul Yolu, Altındağ gibi merkezler ile yüksek noktalarda ve bölge şefliklerinde araçların bekleme yapıp kar yağışı ile mücadele edeceklerini belirten Vedat Üçpınar, “24 saat üç vardiya halinde çalışıyoruz” dedi.

Bu gece saatlerinde yoğunluğunu artırarak Başkent’i etkisi altına alması beklenen kar yağışına karşı vatandaşlara da uyarıda bulunan Üçpınar, “Vatandaşlarımız trafik düzeni ve emniyeti için aşınmış lastikli araçlarla trafiğe çıkmasın ve toplu taşıma araçlarını tercih etsinler” diye konuştu.