Anne boğaya idam cezası!

Anne boğaya idam cezası!

İspanya'nın Terruel kentinde geçtiğimiz cumartesi günü matador Victor Barrio, Lorenzo adlı boğanın boynuz darbeleri sonucu feci şekilde can verdi. Bir başka matador ise katil boğayı öldürüp zafer nişanesi olarak kulağını kesti.


Ancak boğa Lorenzo'nun ölümüyle yetinmeyen matadorlar, katilin annesinin de geleneklere göre idam edilmesini istiyor. Çünkü inanışa göre bir boğa, bir vücudunu babasından, kalbini annesinden alıyor. Haberin yayılmasıyla hayvan hakları savunucuları seslerini yükseltmeye başladı.

'Eğlence adına hayvanları suistimal etmeyin' şeklinde yorumlar yapan aktivistler, birçok arenanın kapatılmasıyla hatırı sayılır bir ilerleme kaydetti ama boğa görüşlerinin ülkede yasaklanmasını sağlayamadı. Ancak boğa Lorenzo'nun işlediği 'suç' nedeniyle annesinin öldürülmesi tartışmayı tekrar alevlendirdi.

Twitter'da #SalvemosALorenza / Lorenza'yı kurtarın hashtagi altında binlerce kişi attıkları mesajlarda 'Boğaları önce tahrik edip sonra neden saldırıyorlar diye şikayet edilemez. Boğa sadece kendisini korudu' diye görüş bildirdi.