Anne katiline ağırlaştırılmış müebbet

Anne katiline ağırlaştırılmış müebbet

Olay, 7 Temmuz’da Kestel Vani Mehmet Mahallesi'nde bir evde meydana geldi. Okuduğu mühendislik bölümünü bırakan 25 yaşındaki T.Y, annesi Ş.Y. (56) ile beraber yaşadığı 3 katlı binanın çatı katında 3 arkadaşıyla alkol almaya başladı. Sarhoş olunca eve inen T.Y., kendisine tepki gösteren annesi Ş.Y. ile tartışmaya başladı. Öfkeli genç, tartıştığı annesini, başını duvara vura vura öldürdü. T.Y, kanlar içinde yere yığılan annesini bırakıp kaçarken, vahşet, zanlının komşuların polisi araması üzerine ortaya çıktı. Olay yerine gelen ekipler, kadının cansız bedeniyle karşılaşırken, şüpheli genç ise gizlendiği arkadaşlarının evinde yakalandı.

Şüpheli T.Y, emniyetteki ilk ifadesinde, "Tatilden döndükten sonra psikolojim bozuldu. Annemle zaman zaman tartışmalarımız oldu. Arkadaşlarla alkol aldıktan sonra eve geldim ve annemle tartışmaya başladım. Annem bana çok kötü bakıyordu. İçine şeytan kaçtı diye düşündüm. O yüzden kafasını duvara vura vura öldürdüm" dedi.

Zanlı T.Y., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Şüpheli hakkında Bursa Cumhuriyet savcısı Metin Özer tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Sanık hakkında, “annesini kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

Sanığın tutuksuz yargılanan arkadaşı O.Y'nin ise “adam öldürmeye yardım etmek” suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi. Sanıklar önümüzdeki günlerde Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.