Ansan’ın Olaylı Tahliyesi

Ansan’ın Olaylı Tahliyesi

Ressam Nalan Taşkent, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) binasının tahliyesi sırasında kaldırılan resimlerinin bilinmeyen bir yere götürüldüğü iddiasında bulunarak, resimlerin iade edilmesini istedi.
Ressam Nalan Taşkent, yaptığı yazılı açıklamada, "Yer, Gök, Deniz" isimli sergisinin açık olduğu 1 Aralık tarihinde ANSAN’ın tahliyesi sırasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tahliye işleminin başlatıldığını ve resimlerine el konulduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de davetli olduğu sergiye çelenk gönderme nezaketinde bulunduğunu ifade eden Taşkent, "Polis müdahalesinin ardından zabıta ve belediye görevlileri tarafından usulüne uygunsuz bir şekilde taşınarak tahrip edilerek, belediye kamyonlarına yüklenerek yangından mal kaçırır gibi bilinmeyen bir yere götürülmüştür" dedi.
Resimlerin kendisine iade edilmesini isteyen Taşkent, "02.12.2014 tarihinde 22963 numaralı dilekçe ile Antalya Muratpaşa Kaymakamlığı İlçe Hukuk İşleri Şefliği’ne 20 yıl emek verdiğim resimlerin iadesi için müracaat etmeme rağmen henüz olumlu bir sonuç alamadım. Sanat insanda duyarlılığı koruyan kültürel bir değerdir. İnsana ve sanata sahip çıkılması gerekmektedir. Yıllarca emek verdiğim, ruhumu kattığım, sevgiyle yaptığım eserlerimin tarafıma iade edilmesi için gereken özen gösterilmemiştir. Eserlerimin tarafıma iadesi konusunda gerekenin yapılmasını yetkililerden istemekteyim" ifadelerini kullandı.