Ansiad’dan İtidal Çağrisi

Ansiad’dan İtidal Çağrisi

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, iş dünyası olarak, başta siyasiler olmak üzere tüm toplum kesimlerini ve kurumları sağduyulu olmaya çağırdı.
ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, toplumun tüm kesimlerini her türlü şiddet eylem ve söylemine karşı durmaya, çözüm sürecinin akamete uğramadan ilerlemesi konusunda sorumlu davranmaya ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya davet etti. Eroğlu, Kobani’de yaşanan insanlık dramına ve sınırdaki IŞİD varlığına kayıtsız kalınamayacağını belirttiği yazılı açıklamasında, “IŞİD terör örgütünün sergilediği vahşet karşısında insanlarımızda uyanan tepkiyi bir noktaya kadar anlamak mümkün. Ancak bu durumun ülke içinde şiddet yoluyla dışa vurulmasını ve ülkemizin eski karanlık günleri anımsatan manzaralara sahne olacak şekilde can kayıpları yaşanmasını, milli değerimiz olan Atatürk büst ve heykelleri ile bayrağımıza yapılan çirkin saldırıları, eğitim kurumlarına kadar uzanan yakıp yıkma eylemlerini üzüntü ile karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.
İş dünyasının temsilcileri olarak, Kobani’de yaşanan gelişmeler ile çözüm süreci arasında doğrudan bağlantı kurulmasını sorumlu bir davranış olarak görmediklerini bildiren Eroğlu açıklamasında şunları kaydetti:
”Sınırımızda üzüntü ile izlediğimiz bütün bu gelişmelerin uluslararası işbirliği anlayışı içinde yönetilmesi ve vatandaşımızı iç ve dış terör ve şiddetten koruyacak tedbirlerin demokratik ilke ve teamüller çerçevesinde alınmasını arzu ediyoruz. İş dünyası olarak, başta siyasiler olmak üzere tüm toplum kesimlerini ve tüm kurumları sağduyulu olmaya, her türlü şiddet eylem ve söylemine karşı durmaya, çözüm sürecinin akamete uğramadan ilerlemesi konusunda sorumlu davranmaya ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz.”