Antalya Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Antalya Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Antalya Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı, Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir’in katılımıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Açılış konuşmasını Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz’ın yaptığı toplantı, Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Murat Özdemir, KHB Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Bahri Özdemir, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Abdullah Memiş, Mali Hizmetler Başkanı Oğuz Erdoğan ve KHB’ye bağlı ilçe ve merkez sağlık tesisleri hastane yöneticileri katıldı.
Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir toplantıda, 2015’ten sonra kamusundan özeline sağlıkta kaliteyi öne çıkaran yeni bir anlayışla hizmet standartlarını daha da yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Sağlık çalışanlarının memnuniyetinin hasta memnuniyetine ulaşmada en temel gereklilik olduğunu vurgulayan Kandemir, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kanun maddelerine dökülmek suretiyle ciddi bir şekilde ele alındığını ve Sağlık Bakanlığı olarak bunun işlerliğinin takip edileceğini ifade etti.
Kandemir, sağlık camiasının tek bir vücut olduğunu, merkezden taşraya kadar hiç bir kopukluk olmadan tüm çalışanların her birinin meselelerinin bakanlık tarafından ayrı ayrı ele alındığına, yeni dönemin bazı temel dinamikleri olacağını belirtti. Sağlık çalışanının memnuniyeti ile günümüz koşullarında ciddi yol katedilen hasta memnuniyetinin sürdürülebilirliğine de dikkat çeken Kandemir, sağlık turizminde Türkiye’nin yükselen grafiğinin önemini de vurguladı.
Toplantı, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür’ün Antalya Sağlık Hizmetleri İl Sunumu ve yöneticilerin karşılıklı soru cevap bölümleriyle toplantı sona erdi.