Antalya’da 500 Bin Liralık Sanal Dolandırıcılık

Antalya’da 500 Bin Liralık Sanal Dolandırıcılık

Antalya’da internet satış siteleri üzerinden verdiği satılık ilanlarıyla yaklaşık 500 bin TL’lik dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen zanlı yakalandı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bankalardan kimliksiz işlem yapan ve ’D.E.’ ismini kullanan Aydın Ü.’yü durumundan şüphelenerek takibe aldı. Konyaaltı ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bir banka şubesinden para çekmeye çalışan Aydın Ü., polisi fark edince kaçtı. Yaşanan kovalamacanın ardından zanlı Uncalı Kent Mezarlığı’nda yakalandı. Zanlının üzerinde yapılan aramada dolandırıcılık kayıtlarına ulaşıldı. Asayiş Şube’ye götürülen zanlı ifadesinde, "İnternet sitelerine teknoloji ilanları veriyordum. Satmak istediğim cihazın parasını kimliksiz işlem bölümünden cep telefonuma gönderiyorlardı. Ben de bana gönderilen paraları gelen şifrelerle birlikte ATM’lerden çekiyordum" dedi.
Zanlının evinde yapılan aramada 3 tablet bilgisayar, cep telefonları, çok sayıda kimlik ele geçirildi. Aydın Ü.’nün hesabında 250 bin lira nakit paranın olduğu, piyasayı ise yaklaşık bu yöntemle 500 bin lira dolandırdığı ileri sürüldü. Emniyetteki sorgusunun ardından Aydın Ü. adliyeye sevk edildi.