ANTALYA’DA TÜKETİCİ İLE ENERJİ DAĞITIM ŞİRKETİ ARASINDAKİ FATURA KARMAŞASI

ANTALYA’DA TÜKETİCİ İLE ENERJİ DAĞITIM ŞİRKETİ ARASINDAKİ FATURA KARMAŞASI

Antalya’da başka bir evde oturan üvey kızının borcu nedeniyle elektriği kesilen Muzaffer Şimşek, “Haklıyken haksız duruma düştük” dedi.
CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş., "Kızının borcu nedeniyle babasının elektriği kesildi" başlıklı haberle ilgili açıklamasında,” Şirketimizin uygulamalarında medyaya ve internet sayfalarına yansımış olan fatura borcundan dolayı sayacın sökülmesi, kızının borcu nedeniyle babasının elektriği kesilmesi ve bu minvaldeki işlemlerin yapılması kesinlikle yer almamaktadır. Şirketimiz şimdiye kadarki bütün işlemlerini hukuka, kanunlara ve yasal çerçevesi belirtilmiş olan ilgili mevzuatlara uygun bir şekilde yapmıştır ve halen aynı hassasiyet ve ihtimam ile yapmaktadır" açıklamasını yapmıştı.
CLK’nın açıklaması üzerine tüketici Muzaffer Şimşek ve Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Atasoy da bir açıklama yaptı.
Kızının borcu nedeniyle evinde elektriği kesilen Muzaffer Şimşek, elektriğinin kesik olduğunu her şekilde ispatlamaya hazır olduğunu söyledi.
Alt komşusundan seyyar çekmek suretiyle gece evine elektrik getirdiğini hatırlatan Şimşek, “Bunu her şekilde ispat edebilirim. Kapıda elektrik tutanağını gördüm. Daha tutanağı okumaya fırsat kalmadan elektriğin kesik olduğunu gördüm. Ondan sonra aşağı indiğimde elektriğin saatin altından kesik olduğunu gördüm. Tutanağı açıp okuduğumda öğrendim olayın ne olduğunu" dedi.
“HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞTÜK”
Kızının soy isminin farklı olmasına rağmen kiracı olarak oturmasından kaynaklanan bir borcun ortada olduğunu aktaran Şimşek, “Bu borcun ona ait olduğu belirli zaten. Daha önceden adresin bende olduğuna dayanarak, o notu bırakıp elektriği kestiklerini söylediler. Cuma günü kesildi elektrik. Pazartesi günü CLK hizmet binasındaki hukuk binasına gittim. Elimdeki evrakı verdim. Kendi makbuzumu da verdiğimde hiç elektrik borcumun olmadığını söylediler. Daha sonra ’elektriğimi kesme gibi hakkınız var mı?’ diye sordum. Bana adresin orada görünmesinden dolayı elektriğimin kesildiğini söylediler. Elektriğimin açılacağını söylediler, ama ben kendim açmıştım. Haklıyken haksız durumdayım şu an ama” diye konuştu.
Kızına ödeme noktasında da zorluk çıkartıldığını söyleyen Şimşek, “Borcun tamamını öderseniz ödeyin, ödemezseniz babanızın evine icra göndereceğiz diye tehdit ediyorlar” dedi.
Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Atasoy, tüketicinin haklı olduğunu savunarak, CLK’nın abonelerin borcu olmasına rağmen ev sahibinin üstüne gittiğini söyledi.
"TÜKETİCİDEN ÖZÜR DİLENSİN"
Atasoy olayı örnekle şöyle anlattı: “ Evini bir ev sahibi kiraya veriyor. Ve kiracı elektrik borcunu ödemiyor, çekip gidiyor. Başka bir kiracıya ev yeniden verildiğinde, ev sahibine deniliyor ki, ’bu borcu sen ödeyeceksin.’ Kiracının borcundan dolayı ev sahibin üzerinde gidilememesi gayet doğal bir hadise, hukuki bir hadise. Ama hukuksuz şekilde bu talep ediliyor. Bunu yaşıyoruz. Bu şekilde çok şikayet geliyor. Aynı şekilde Muzaffer Şimşek’in kızının borcunu, ‘Eskiden bu adreste oturuyordu’ diyerekten gelip burada elektriği kesiyor. Damla Kuş, adına 8 bin TL tutarında elektriğin kesildiği ve icrai takipte bulunacağına dair notunu bırakıyor. Bunu ‘ben kesmedim’ demeyi anlamak mümkün değil. Kim kesti. Firma böyle bir savunmanın arkasına nasıl saklanır. Kestiysen kestin. Ortaya çık söyle. Biz bunun EPDK nezdinde arkasını bırakmayacağız. Hukuki zeminde de bırakmayacağız. Çıksın, ‘Personelimizin yaptığı bir hatadır. Yapılmaması gerekirdi. Tüketiciden özür dilensin. Yanlışlık yapıldı denilsin mevzu kapatılsın.”
OLAYIN GEÇMİŞİ
Muzaffer Şimşek isimli vatandaş CLK’nın borcu olmadığı halde elektriğini kestiği şikayetiyle tüketici başvuru merkezine gelerek şikayette bulunmuştu. Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Atasoy, CLK’nın borçsuz abonenin elektriğini kesmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek “Bu son derece yanlış, hukuksuz ve etik olmayan bir uygulamadır. Elektrik dağıtım şirketi hiçbir şekilde borç kendisinin dahi olsa bir aboneliğinin borcu yüzünden bir diğer aboneliğinin elektriğini kesemez. Hal böyle iken borcu olmayan bir abonenin elektriğinin kesilmesinin hiçbir şekilde izahı bulunmamaktadır” demişti.