Antalyaspor Yönetimi, Taraftar Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Antalyaspor Yönetimi, Taraftar Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Antalyaspor Kulüp Genel Müdürü Cenk Soyer, Hasan Subaşı Tesisleri’nde taraftar temsilcileri ile bir araya gelerek Passolig ve taraftarın davranışları hakkında görüştü.
Antalyaspor Kulüp Genel Müdürü Cenk Soyer, taraftarların Passolig ile ilgili sıkıntılarını dinlemek ve taraftarların maç öncesi ve sonrasında nasıl davranmaları konusunda görüşmek için Hasan Subaşı Tesisleri’nde bir toplantı düzenledi. Toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Ahmet Taşır, Antalyaspor Kulübü Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Vicir, Antalyaspor 1966 Taraftarlar Derneği Başkanı Yılmaz Yıldız ile bazı taraftar temsilcileri katıldı.
Toplantıda Antalyaspor Kulüp Genel Müdürü Cenk Soyer, Passolig ile ilgili taraftarın yaşadığı sorunları bildiklerini belirtti. İzmir’de Karşıyaka maçında yaşadıkları sorunları da hatırlatan Soyer, “Yasa bizden Passolig yapmamızı istedi. Passolig uygulaması ile ilgili bir çok şikayet var taraftardan. Olabildiğince sorunları küçültmeye çalışıyoruz. Bununla alakalı kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Pazar günkü müsabakada bu sorunu da yaşayacağımızı biliyoruz. Biz müsabaka gününde kalmadan herkesin Passolig’ini almasının gerektiğini söyledik” dedi.
Passolig olmadan hiç kimsenin maçlara giremeyeceğini belirten Soyer, kulübün aldığı cezalara da değindi. Karşıyaka kulübün 12 saniyelik bir tezahürattan büyük ceza aldığını belirterek şöyle konuştu:
“Passolig’i olmadan kimsenin müsabakaya girmesi mümkün değil. Buna hiç kimse bir şey diyemez. Çünkü meclisten çıkan bir karar. Denemeleri yapıldı ve çok iyi sonuçlar alındı. Biletlerinizi Pazar gününe kalmadan almanız gerekir. Gizlilik yok açıklayabilirim. Son Karşıyaka müsabakasını ele alalım. Totalde 12 saniye süren. Tezahüratta tek bir kelime hakaret içeriklidir. 12 saniye için bir para cezası aldık. Geçen senede aynı şekilde tezahüratlardan dolayı ceza aldığımız olduk. Ben de bir taraftarım tezahürat yapmak herkesin hakkı ama taraftarlarımızın dikkatli olması lazım. En ufak küfürde ceza yiyen bir kulüp sorumlusuyum ben. Bu sene bir ilk olacak stadyum kapatılacak ceza olarak. O yüzden herkesin dikkatli olması lazım. Passolig uygulaması başladığı için içeri giren herkes belirli. Her şey daha sıkı bir şekilde görülecek. Herkesin sevdası Antalyaspor. Bu açıdan bakalım. Geçen yıl saha olaylarımız vardı. Sahaya girme sıkıntıları yaşadık. Artık dünyanın hiçbir yerinde böyle futbol oynanmıyor. Tellerin arkasından izliyoruz. Böyle olmaması gerekirdi.”
“BU SİSTEM BİZİ EMNİYETLE KARŞI KARŞIYA GETİRDİ”
Antalyaspor 1966 Taraftarlar Derneği Başkanı Yılmaz Yıldız, İzmir’de oynan Karşıyaka müsabakası öncesinde Passolig sistemiyle ilgili yaşadıkları sıkıntı sonucunda 100 taraftarın içeri giremediğinden yakındı. Sistemin stabil çalışmadığını belirten Yıldız, maça giremeyen ve mağdur olan 100 taraftarın hakkının nasıl savunacağı hakkında yetkililerden açıklama istedi. Hala Passolig ile ilgili sorun yaşadıklarını öne süren Yıldız, Passolig sistemi nedeniyle yok yere emniyet güçleri ile karşı karşıya geldiklerinin altını çizerek şöyle konuştu:
“Passolig madem yapıldı. Önce bunun alt yapısını ayarlarsınız. Önce insanları eğitimden geçirip daha sonra sistemi başlatırsınız. Burada taraftarlar 2 saattir Passolig çıkarmaya çalışıyor. Bu sistem bizi emniyet güçleri ile İzmir’de bizi karşı karşıya getirdi. Bu durum inşallah burada yaşanmaz. İzmir’de Passolig sıkıntısından dolayı maça giremeyen 100 arkadaşımın hakkını savunuyorum yasal olarak ne gerekiyorsa yapılsın istiyorum.”
Antalyaspor Kulübü Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Vicir ise taraftara önem verdiklerini belirterek, yaşanan sıkıntının farkında olduklarını vurguladı. Sorunu en aza indirmek için uğraştıklarını da belirten Vicir, “Sistemi daha nasıl kolay bir duruma getiririz biz de bunun derdindeyiz. Taraftar olmadan bu işin anlamının olmayacağını biliyoruz. Her türlü sıkıntı dönüp dolaşıp takıma geliyor. Bizim yapabileceğimiz bir şeyler olursa üzerimize düşeni yapacağız. Karşıyaka maşında 100 kişinin girememiş olması bizi zaten üzüyor. Bu sistem belliyle bununla ilgili çalışmaları birlikte yapalım istedik. Herkes Antalyaspor’a sahip çıkmalı” dedi.
“ATTIĞINIZ TAŞ VURDUĞUNUZ KUŞA DEĞSİN”
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramtazan Ahmet Taşır da, taraftar temsilcilerine tavsiyede bulundu. Saha içerisinde 49 kamera olduğunu hatırlatan Taşır, “Attığınız taş vurduğunuz kuşa değsin. Antalyaspor’un olumsuz protesto yapan taraftar tarafından ceza alması yönünde olmasın. Küfür ve sahaya zarar verme konusunda olmazsa bu protestolarınız, Antalyaspor zarar görmez. Sahanın içinde 49 kamera var anında resimleyen. Bu nedenle uygunsuz davranışlarda bulunanlara biz bu sene daha hızlı bir şekilde sahadan uzaklaştırılması için karar çıkaracağız” diye konuştu.