Antika meraklılarının Bursa'daki adresi Nilüfer

Antika meraklılarının Bursa'daki adresi Nilüfer

Eski eşya meraklılarını Bursa'da buluşturan Nilüfer Antika Pazarı'nın ertelenen açılış töreni geniş katılımla yapıldı. Türkiye'de üçüncü, Bursa'da da ilk olan Nilüfer Antika Pazarı 17 Temmuz'da İhsaniye Kapalı Pazaryeri'nde antika meraklılarını bir araya getirmeye başladı. Büyük ilgi gören antika pazarının açılış töreni bir ay gecikmeyle yapıldı. Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Bursa Antikacılar ve Antikasevenler Derneği Başkanı Erdal Sadıç, Nilüfer Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda antika meraklısı katıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Bozbey, Gaziantep'te yaşanan bombalı saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.



Binlerce yıllık tarihi geçmişi barındıran Nilüfer'de, çok özel bir pazara ev sahipliği yapmaya başladıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, "İstanbul ve Ankara'da her ay düzenli olarak kurulan antika pazarının bundan böyle Bursa'daki adresi Nilüfer olacak. Biz, Nilüfer Belediyesi olarak, pek çok konuda gerçekleştirdiğimiz öncülüğü, antika pazarı konusunda da ortaya koymaktan son derece mutluyuz. Türkiye'nin çeşitli illerinden 250'yi aşkın esnafı buluşturan bu pazar, binlerce antika ürüne ev sahipliği yapıyor" dedi.



Tarihe tanıklık eden eşyalara ev sahipliği yapan pazarı Nilüfer'e kazandırmanın ayrıcalık olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, "Temmuz ayında ilk kez kurulan bu pazar, gördüğü ilgiyle ne kadar doğru bir iş yaptığımızı hepimize gösterdi. Tüm antika meraklılarını bundan böyle, her ayın üçüncü pazar gününde burada açılacak olan antika pazarına bekliyoruz. Antika meraklıları Nilüfer antika Pazarı'nda, eski eşyalardan gelen huzuru, merakı, geçmişe ait olan değerlerin izlerini keşfedebilecek. İnanıyorum ki Nilüfer Antika Pazarı giderek artan bir ilgi görecek ve İstanbul ile Ankara'daki benzerleri gibi her ayın üçüncü pazarında kurulması sabırsızlıkla beklenecek. Koleksiyonerlerin ilgisini çekecek seçkin parçalarıyla Türkiye'nin bu alandaki buluşma merkezi Nilüfer olacak" diye konuştu.



Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve beraberindekiler pazarın açılışını yaptı. Başkan Bozbey daha sonra pazarı gezerek birbirinden özel antikaları inceledi ve esnafla sohbet etti. Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği, Nilüfer Belediyesi ve Bursa Sivil Toplum Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen Nilüfer Antika Pazarı henüz ikinci kez meraklıları ile buluşmasına rağmen büyük ilgi gördü. Yozgat'tan İstanbul'a, Sivas'tan Antalya'ya kadar 20'inin üzerinde kentten esnaf ürünlerini sergiledi. 250'inin esnafın yer aldığı pazarda, aralarında 200 yıllık parçaların da bulunduğu binlerce ürün meraklılarıyla buluştu.