Apple'a Panik Modu geliyor!

Apple'a Panik Modu geliyor!

Panik Modu olarak adlandırılan bu yeni özelliği kullanmak için Ayarlar > Touch ID içerisinde bir parmağınızı özel olarak tanımlamanız gerekiyor. Ardından Touch ID üzerinde o parmağınızı uzun süre tuttuğunuzda bu mod aktifleşiyor. Yani bu mod, sizin önceden belirlediğiniz bir parmağınız ile tetikleniyor.
Bu mod aktifleştikten sonra cihazınızın ön kamerası, mikrofon eşliğinde video çekmeye başlıyor. Dilerseniz fotoğraf da çekebiliyor. Çekilen bu görüntüler iCloud üzerinden aktarılabiliyor. Dosyalar kayıt edilip yollanabildiği gibi aynı zamanda gerçek zamanlı bir yayını da yine bu sayede başka bir cihazdan takip edebiliyorsunuz.

Bu özellik, Android işletim sisteminde farklı şekillerde de olsa üçüncü parti uygulamalarla sağlanabiliyor. Ancak Apple bunu varsayılan bir özellik olarak kullanıma sunmak istiyor. Bu sayede kişisel verilerinizin güvenliği konusunda cihazınızın size yardımcı olabiliyor. Henüz tüm detayları belli değil ancak bu özelliğin bir diğer çalışma şekli daha olabilir. Örneğin üst üste 5 yanlış şifre veya parmak izi okumasından sonra cihaz, ön kameradan bir fotoğraf çekip size e-posta yollayabilir.