Apple'n beklenen telefonu iPhone 6 tanıtıldı

Apple'n beklenen telefonu iPhone 6 tanıtıldı
Apple her yeni model telefonunu tanıttığı etkinliği, iPhone 6 için saatler önce gerçekleşti. Bu sezon da şirketin yeni telefonu için neler çıkaracağına dair çok sayıda söylenti dolaşırken, söyletilerin aksi bi durumla karşılaşılmadı. iPhone 6 basına sızan fotoğraflardan farklı olmadan kullanıcılara sunulacak.


 

Kaliforniya'daki Apple etkinliğinde tanıtılan iPhone 6 tüm dünyada teknoloj meraklıları tarafından tam not aldı.Apple ana sayfasında geri sayımla duyurulan lansman muhteşem bir geceyle tanıtıldı.

İşte iPhone 6!

4.7 inç'lik iPhone 6'nın Eylül'de tanıtılması beklenirken. 5.7 inç'lik model ise daha sonra piyasaya sürülmesi fakat tanıtım ının aynı anda yapılması bekleniyor.




GÖVDE

iPhone 6'ya ait olduğu iddia edilen telefon gövdeleri, ilk Çin menşeili olarak ortaya çıktı. Bu sızıntılara göre iPhone hem daha uzun, hem de daha ince bir yapıya sahip.

EKRAN

iPhone 5S'in kamerasının parmak izi sensörünün üzerinde çiziğe karşı çok dayanıklı olan safir cam kullanılacağı telefonun kendisi ile ilgili bilgiler çıkamdan sızmıştı. Apple'ın yaklaşık bir sene önceki patent başvuruları ise firmanın safiri tüm telefonunda kullanmayı düşündüğünü gösteriyor. Apple'ın, safir cam üretimi için 400 milyon euro ödediği iddia edildi.

KAMERA

Kulislerde konuşulanlara göre iPhone 6, alandan tasarruf için optik görsel dengeleme (OIS) özelliğine yer vermeyecek. Piksel boyutunun 1.5 mikrondan 1.75 mikrona genişlemesi bekleniyor, bu sayede kameranın daha fazla ışık yakalayıp daha iyi fotoğraf çekebilecek.

Apple'ın megapiksel yarışından uzak durmayı tercih ettiği ve yine 8 megapiksellik bir kameraya yer verdiği konuluyor lakin kulislerde 13 megapiksellik bir kamera ile gelme ihtimali de konuşuluyor. Yeni sensörün fotoğraf kalitesi, bir önceki iPhone 5S'ten daha iyi olacak.

TASARIM

iPhone 6'nın yuvarlak kenarlı, alüminyum gövdeli, ön ve arkada cam yüzeylere sahip olması bekleniyor. İddialara göre iPhone'un 4.7 ve 5.7 inç'lik iki farklı model olarak ortaya çıkacak ve iPhone 6'da iPhone 5C'nin tasarımını örnek alınacak fakat bu kez her iki telefonda metal olacak.

İŞLEMCİ

Yeni iPhone'da ilk kez Apple tarafından geliştirilen bir LTE çipi kullanılacak. Şimdiye kadar bu çipler Qualcomm'dan sağlanıyordu. Bazı kaynaklardan edinilen bilgiye göreyse iPhone 6 zaten LTE olmadan piyasaya sürülüp Qualcom LTE çipli ayrı bir model üretilecek.