Araban Ovası’nda 2014 Yılı İkinci Ürün Kavun Hasadı Başladı

Araban Ovası’nda 2014 Yılı İkinci Ürün Kavun Hasadı Başladı

Araban Ovası’nda 2014 yılı buğday ve arpa hasadından sonra tarlaya ekimi yapılan ikinci ürün kavun hasadına başlandı. İkinci kavun hasadı üreticiyi sevindirdi.
Arabanlı çiftçilerden Küçüklü köyü kavun üreticilerinden Vakkas Budak, buğday ekili 50 dönümlük arazisindeki buğday hasadından sonra ikinci ürün olarak ekimini yaptığı kavunun hasadına başladığını söyledi. Budak, “Bu yıl Araban Ovası’nda ikinci defa ikinci ürün olarak yetiştirdiğim kavunun kilosunu dalında 60 kuruştan satmaya başladım” dedi.
Araban Ovası’nda, 2014 yılı ikinci ürün kavun hasadının Arabanlı çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirten Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, “Yurt genelinde tadı ve lezzetiyle meşhur, satışı için götürüldüğü her ilin sebze halinde öncelikle satılan ve meşhur Araban kavununu almak için ülkenin değişik il ve ilçelerinden ilçeye gelen tüccarlar tarlada dalında kilogramını 50 ile 60 kuruşlarla değişen fiyatlarla alıyorlar. Araban kavunu bu yıl ikinci defa ikinci ürün olarak yetiştirildi” diye konuştu.