Arabanlı Diyaliz Hastaları Mağduriyetlerinin Giderilmesini İstiyor

Arabanlı Diyaliz Hastaları Mağduriyetlerinin Giderilmesini İstiyor

Araban ilçesindeki diyaliz hastaları, ilçe hastanesine diyaliz makinesi kurulmasını istiyor.
Diyaliz hastası 44 yaşındaki evli ve 6 çocuk babası Murat Atlıoğlu, 3 buçuk yıldan beri Araban ilçesinden diyaliz makinesine bağlanmak için haftada 3 kez Gaziantep’e gidip geldiğini, hastalığın yanı sıra ulaşım sorununun da kendilerini mağdur ettiğini belirtti.
Atlıoğlu, ilçe merkezi ile ilçeye bağlı kırsaldaki mahallelerde kendisi gibi yaklaşık 20’nin üzerinde diyaliz hastası bulunduğunu ve aynı sorunları onların da yaşadığını kaydederek, “İki böbreğimin de çalışmadığı için 3 buçuk yıl önce Gaziantep Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesi Hemo Diyaliz Bölümünde ‘Böbrek Yetmezliği Kronik Hastalığından’ haftada 3 kez, her seferinde 4 saat diyaliz makinesine bağlanmaya başladım. Benim maddi durumum iyi değil. Haftada 3 kez Gaziantep’teki Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesine gidiyorum. Diyaliz makinesine 4 saat bağlı kaldıktan sonra bitkin düştüğüm için en az 4-5 saat’te Gaziantep’te hastaneye yakın parklarda yatarak dinleniyorum. Benim gibi Araban ilçe merkezi ile ilçeye bağlı kırsaldaki mahallelerde 20’nin üzerinde diyaliz hastası, Gaziantep Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesi ile özel hastanelerde hemodiyaliz bölümlerindeki diyaliz makinelerine 4 saat boyunca bağlı kaldıktan sonra hastaneden çıkıp zor şartlarda bitkin bir şekilde ilçeye dönüş yapıyoruz’’ dedi.
Arabanlı diyaliz hastalarının mağduriyetini dile getireren Atlıoğlu, yetkililere seslenerek Araban İlçe Devlet Hastanesine diyaliz makinesinin kurulmasını talep etti. Atlıoğlu, Arabanlı diyaliz hastaları olarak sorunlarını AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’a ilettiklerini, ilçeye diyaliz makinesi kurulması için Milletvekili Erdoğan’dan da yardım beklediklerini de sözlerine ekledi.