Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Araç sahiplerine kötü haber! MTV'ye yüzde 40 zam

Motorlu Taşıtlar Vergisi değişiyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, OVP’yi açıklarken artık otomobillerin değerine göre vergilerinin artacağını söyledi.

Yayınlanma:
Araç sahiplerine kötü haber! MTV'ye yüzde 40 zam

Motorlu Taşıtlar Vergisi değişiyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, OVP’yi açıklarken artık otomobillerin değerine göre vergilendirme yapılacağını, gelecek yıl bu kalemden gelen vergi gelirinin yüzde 40 artacağını açıkladı.

Ağbal’ın verdiği bilgiye göre, otomotivin değeri de vergilemede esas olacak ve değerine göre vergi yüzde 10-20 artacak. Binek otomobillerde Motorlu Taşıtlar Vergisi gelecek yıl yüzde 40 fazla alınacak. Diğerleri yeniden değerleme oranında artırılacak. 

Ağbal, şu ifadeleri kullandı:

İLGİLİ HABER Müjde! SGK Giriş Yılına Göre 3600-5400 Günle Emeklilik Yolculuğu Başlıyor
Motorlu Taşıtlar Vergisi değişiyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, OVP’yi açıklarken artık otomobillerin değerine göre vergilerinin artacağını söyledi.

Yasal değişiklikle binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni (MTV) yüzde 40 oranında artırıyoruz. Burada sadece binek otomobillere ilişkin bir vergi artışı var, diğer araçlarla ilgili normal yeniden değerleme oranında artış olacak.

Şans oyunlarında ikramiye kazanan talihlilerden alınan vergi yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkacak.

Kurumlar vergisinde bazı düzenlemeler yapıyoruz. Finans sektöründe kurumlar vergisi oranını yüzde 20’den yüzde 22’ye çıkaracak bir yasal düzenlemeyi Meclis’e sevk edeceğiz. İkinci olarak kurumların dağıtılmayan kar paylarından da yüzde 1 oranında bir vergi tevkifatının yapılmasını öngörüyoruz.

Gelecek sene özelleştirme geliri hedefimiz 10 milyar lira. 2019 ve 2020 yıllarında yine 10’ar milyar liralık özelleştirme geliri hedefliyoruz.

Bütün gelirler için uygulanan Gelir Vergisi tarifesinde bir değişikliğe gideceğiz. Bu değişiklik ücret gelirleri için 1 Ocak 2018’den, diğer kazançlar için 2017 kazançlarından itibaren geçerli olacak. Gelir Vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki gelirler için uygulanan yüzde 27 oranını yüzde 30’a çıkarıyoruz.  

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler