Araçlara Kış Bakımı Uyarısı

Araçlara Kış Bakımı Uyarısı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde oto tamircileri, kışın yaklaşması ve havaların soğuması nedeniyle sürücüleri araç bakımı konusunda uyardılar.
Tamirciler, masraftan kaçınarak araçlarına kışlık bakım yaptırmayanların zararlı çıkacağını söylediler. Fatsa’da yıllardır oto tamirciliği yapan Ferda Yiğenoğlu, “Radyatörlere antifriz-akülere asitli su koymayı, aracınızda zincir ve çekme halatı bulundurmayı unutmasınlar. Sürücülerimiz tarafından güvenli bir seyahat için bu tür eksiklikler acilen tamamlanmalı. Sürücülerimizin araçlarını kullanırken mutlaka kış şartlarını düşünerek yavaş ve dikkatli hareket etmelerinde fayda var” dedi.
Yiğenoğlu, “Fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere antifriz bir an önce konulmalıdır. Balatalar, silecekler, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir” dedi.
Kışlık bakım masrafından kaçınmanın daha büyük sorunlara yol açacağını vurgulayan tamirci Ferda Yiğenoğlu, “’Kışlık bakımın masrafından kaçınmak, güvenli sürüşü engeller, yakıt tüketimini ve kaza riskini artırır. Sabahları aracı çalıştırmak güçleşir. Zorlukla çalıştırılsa bile verimli çalışmayacak ve yakıt tüketimi artacaktır. Motor düzensiz çalıştığı için yıpranma fazla olacak ve aracın ömrü kısalacaktır” diye konuştu.