Arakanlı Müslümanların Dramı

Arakanlı Müslümanların Dramı

Bangladeş’te bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Myanmar’da Budistlerin saldırılarına uğrayan Arakanlı Müslümanların kampını ziyaret etti.
Kurban Bayramı’nı Bangladeş’te geçiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gezi ve incelemelerine devam ediyor. Myanmar’da Budistlerin katliamlarına maruz kalan Arakanlı Müslümanların yaşadığı kampa giden Başkan Osman Genç, burada evlerini bırakarak zulümden kaçan Müslümanlarla görüştü. Özellikle çocuklara yakın ilgi gösteren Genç, yaşanan dramın büyüklüğüne bizzat şahit oldu.
DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE
Toplam 100 bin kişilik kampta 8 ile 12 kişilik ailelerin 5 metrekarelik yerde yaşadığına dikkat çeken Başkan Genç, "Dünyanın gözleri önünde Arakan’da müthiş bir dram yaşanıyor. Ortada, Budist yönetim tarafından yıllardır baskı, katliam, tecavüz ve her türlü zulme karşı çaresiz bitap düşmüş bir halk var. Bu şiddetin ve soykırımın sonucu olarak Arakan Müslümanları evleri de yakıldıktan sonra çareyi köhne teknelerle kaçmakta bulmuş. Buradaki kamptan da anlaşılıyor ki içler acısı bir durum yaşanıyor. Oradaki Budistler Müslümanları istemiyor. Müslümanların en yoğun olduğu yer Arakan’ın kuzey kısmı ve en çok zulüm de orada oluyor. Herhangi bir soruşturma olmaksızın keyfi tutuklamalar devam ediyor. Özellikle genç, ilim sahibi ve entelektüel insanlar tutuklanıyor. Tutuklanan insanların nereye götürüldüğü bilinmiyor. Bayanlara tecavüz devam ediyor. Bangladeş’e sığınan toplam Myanmarlı Müslüman sayısı ise 500 bini geçmiş durumda. Dünya artık bu insanlık dramına sessiz kalmamalı" diye konuştu.
Başkan Genç, Fatih Mehmet Sultan Han kız yetimhanesini de ziyaret etti. Burada çocukların sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Genç, yetim çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.