Arap Konuklardan Büyükşehir Belediyesi’ne Ziyaret

Arap Konuklardan Büyükşehir Belediyesi’ne Ziyaret

Türk Hava Yolları (THY) organizasyonu ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile körfez ülkelerinden Samsun’a getirilen 20 Arap konuk Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettiler.
Samsun’un tarihi ve doğal güzelliklerini Araplara tanıtmak için düzenlenen tanıtım turu (Fam Trip) kapsamında Samsun’a getirilen ve birçoğu ülkelerinde hem THY hem de uluslar arası turizm acenteliği yapan Arap konukları yurt dışında iş gezisinde olan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz adına Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır ağırladı.
Ziyarete Arap iş adamlarının yanı sıra THY Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Adem Ceylan, THY Samsun Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu ve TURSAB Karadeniz Temsilcisi Temel Uslu katıldı.
Ziyaret sırasında konuklarına hitap eden Meclis Başkan Vekili Turan Çakır misafirlerini Samsun’da ağırlamaktan memnun olduklarını ifade ederek, “Samsun deniz, doğa, kültür ve tarihsel dokusu göz önüne alındığında çok geniş bir turizm potansiyelini barındırıyor. Özellikle Arap turistlerin öncelikleri arasında yer alan yeşil ve bozulmamış bir doğa ve yayla turizmi açısından da çok zengin. Sizin de burada göreceğiniz gibi bu güzellikleri onlarla paylaşmak istiyoruz ve sizlerin bu konuda önemli bir işlevi yerine getirip buraların tanıtımı için önemli bir katkı vereceğinizi düşünüyorum” dedi.
Samimi bir atmosferde geçen ziyaretin ardından Turan Çakır tarafından günün anısı olarak THY yetkilileri ve konuklarına bazı hediyeler verilirken organizasyon sahibi THY’nin Pazarlama ve Satış Bşk Yrd. Adem Ceylan da Turan Çakır’a bir THY uçak maketi takdim etti.