Arap ülkelerinden ortak ordu kararı

Arap ülkelerinden ortak ordu kararı

İran destekli Husilerin Yemen işgali dengeleri değiştirdi. Riyad'ın yönettiği operasyon sürerken, Mısır’da toplanan Arap Birliği dışişleri bakanları, güvenliği doğrudan tehdit eden durumlarda müdahale için 'Birleşik Arap Ordusu' kurma kararı aldı.

İlk olarak Arap Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanları tarafından görüşülerek kabul edilen taslak, bugün toplanan Arap Birliği zirvesinde oylandı.

Mısır'daki zirveye, Aden'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a geçen Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi de katıldı.

RESMİ AÇIKLAMA SİSİ'DEN

Zirve sonrasında açıklama yapan Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi, ''Arap Birliği liderleri ortak askeri güç kararı aldı'' diyerek ordunun resmen kurulduğunu duyurdu.

ACİL MÜDAHALE EDECEK

Üye ülkelerin ve Arap milletinin güvenliğinin doğrudan tehdit edilmesi durumunda hızlı müdahalede bulunacak ortak askeri gücün görevi, terörle ve terör örgütlerinin faaliyetleri ile mücadele için acil müdahale etmek, barışın korunması çalışmalarına destek vermek, insani yardım faaliyetlerinin ve sivillerin güvenliğini sağlamanın yanı sıra güvenliği koruma ve Arap ülkeleri arasında karşılıklı bilgi paylaşımı konusunda işbirliğini sağlamak olacak.