Aras Havzası, Yönetim Ve Üst Yönetim Heyeti Oluşturuldu

Aras Havzası, Yönetim Ve Üst Yönetim Heyeti Oluşturuldu

Kars’ta düzenlenen toplantıda,"Aras Havzası, yönetim ve üst yönetim heyeti” oluşturuldu.
27 bin 584 kilometrekarelik alan ve yıllık 4 milyar 630 milyon metreküp su hacmine sahip Aras Havzası için "Aras Havzası, yönetim ve üst yönetim heyeti” oluşturuldu. Aras havzası, bundan böyle her yönüyle Kars, Ardahan ve Iğdır’da masaya yatırılacak.
Koordinatör Kars Valisi Günay Özdemir Başkanlığı’nda oluşturulan yönetim heyetinde valiler, belediye başkanları, üniversitelerin yönetimleri, İl Özel İdaresi genel sekreterleri, Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri, Kalkınma Ajansı Genel Sekreterleri, OSB yöneticileri, ilgili STK temsilcileri ve ilgili kurumların üst düzey yetkililerinden oluşuyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelen yönetim heyetinin oluşturulması için düzenlenen toplantıya, Kars Valisi Günay Özdemir, Iğdır Valisi Davut Haner, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Daire Başkanı Tamer Kimençe, DSİ 18. Bölge Müdürü Nesip Özden ve ilgili daire ve kurum müdürleri katıldı.
Oy birliği ile oluşturulan yönetim heyetinin oluşturulmasını ardından Aras Havzası Teşekkülü oluşturuldu. Daha sonra da toplantıya katılanların görüş ve önerileri alınarak soruları cevaplandırıldı.
Yapılan konuşmaların ardından Havza Yönetimi İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Mutlu Çetinkaya havza yönetimi heyetine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Daire Başkanı Tamer Kimençe de, Aras Havzası’nın 18 Haziran 2013’te Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Aras Havzası Koruma ve Eylem Planı ile ilgili olarak sunumunu yaparak Aras Havzası’nı anlattı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan, DSİ 18. Bölge Müdürü Nesip Özden, Aras Havzasının Kars, Ardahan, Iğdır’ın yanı sıra Erzurum ve Ağrı illerini kapsadığını belirtti.
Özden; “Aras Havzası 27 bin 584 kilometrekarelik bir alan kapsamaktadır. Yıllık 4 milyar 630 milyon metreküp su hacmine sahiptir. Aras Havzamız, Dicle, Çoruh ve Fırat havzalarıyla da komşudur. Bu toplantıdan çıkacak sonuçlarda bölge illerimiz için son derece önemlidir” dedi.
Son olarak söz alan Aras Havzası Koordinatör Valisi Günay Özdemir de, oy birliği ile oluşturulan yönetim heyetinin Kars, Ardahan ve Iğdır’dan seçilmesine dikkat çekerek, koordinasyonun sağlıklı bir şekilde sağlanması gerektiğini kaydetti.