Ardahan’da Mehmet Akif’i Anma Etkinliği

Ardahan’da Mehmet Akif’i Anma Etkinliği

Ardahan 80 Yıl Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri tarafından Şair Mehmet Akif’i Anma programı düzenlendi.
Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen programa Ardahan valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Muharrem Coşkun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, Ardahan il Mili eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, İl sağlık Müdürü Ulaş Şentürk ve vatandaşlar katıldı.
Resim sergisinin açılışıyla başlayan gece şiir dinletisi ve M. Akif Ersoy’un Hayatını anlatan slayt gösterisi ile devam etti. Gecede ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışı kampanyası da yapıldı.
Gecede konuşan Ardahan Valisi Ahmet Deniz Mehmet Akif Ersoy’un çile döneminin şairleri olduğunu ifade ederek, ’’80.Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri bizlere çok anlamlı ve çok duygulu bir gece yaşattılar, geçmişini bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değil, onun için geçmişteki büyüklerimizi şairlerimizi yöneticilerimizi idarecilerimizi ve geçmişi bilmek öğrenmek çok önemli. Milli Şairimizin yeri bambaşka çünkü düşüncesiyle yaşantısıyla örnek almamız gereken bir şahsiyet. Önemli olan bundan sonra bu millete o günleri yaşatmamak, geçmişten ders çıkarıp çalışarak üreterek Ülkemizin çok daha ileri gelmesini sağlamak. Geçmişini bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değil, gençlerimizi o şekilde yetiştirmemiz lazım. Milli ve Manevi değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Bu nedenle bu geceyi düzenleyen öğretmen ve öğrencilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.’’ Dedi.
Vali Deniz, gecede yapılan organ bağışı kampanyasının önemine de değinerek, ’’organ değil hayat bağışıdır. Ardahan bu konuda farkındalığını hissettirmeye başladı. Düzenlenen bu bağış kampanyası ile sayıyı arttırmamız lazım? çünkü ilerde kimin ne olacağı belli değil, yarın hepimiz muhtaç olabiliriz, onun için hayata bağış diyoruz, Ardahan’a yakışanda o, hepimiz lütfen organlarımızı bağışlayalım.’’
Gecenin anlamını ve önemine değinen Başkan Köksoy ise, ’’80.Yıl Anadolu Öğretmen Lisemizin çok değerli müdürü idarecileri öğretmenleri ve öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’u, hayatının yaşadıklarını ve Milletimize bıraktığı büyük hediyeyi emaneti burada çok hassasiyetle duygusal bir şekilde yaşadık. Ben öncelikle Müdürümüze bu ortamı hazırlayan arkadaşlara değerli öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum’’ dedi.
Başkan Köksoy ayrıca organ bağışının önemine de değinerek, ’’Halk sağlığı Müdürümüzün organ bağışı ile ilgili bundan 2 hafta önce Sayın Valimizin himayesi ve başkanlığı ile başlattığı organ bağışı kampanyasını bugün burada devam ettiriyoruz. Sayın Valimiz bu konuda gerçekten birkaç toplantıda yaptı, Bizde sonraki toplantılarda bulunduk Allah esirgesin tatbikî özellikle aynı tür kazalarda bir organ yüzünden çile çeken akrabalarıyla çevresiyle çok büyük ızdırap çekenlere organları müsait olanların kullanılması çok önemli, bu konuda diyanet işleri Başkanlığımızın da ciddi Fetvaları var. Bunda tereddüt edecek bir şey yok, bizde burada organlarımızı bu çerçevede bağışladık.’’ şeklinde konuştu.