Ardahan’dan Manisa’ya Kurban Yolculuğu

Ardahan’dan Manisa’ya Kurban Yolculuğu

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yurdun çeşitli bölgelerinden gelen hayvan satıcıları, Manisa’daki kurban pazarlarında kurbanlıklarını satmak üzere çadırlarını kurmaya başladı. Doğal ortamda yetiştirilen kurbanlıklar, Manisalıların ilgisini bekliyor.
Ardahan Göle yöresinden TIR’lar ile Manisa’ya getirilen ilk kurbanlıklar, satışa sunulacağı çadırlardaki yerini almaya başladı. Kurbanlıklarını 2 bin kilometrelik yoldan TIR’lar ile Manisa’ya satmak için getiren Allahverdi Öztürk (36) ve Alican Zencir (52) müşterilerini dört gözle bekliyor.
Hayvanlarını doğal ortamda yetiştirdiklerini anlatan Allahverdi Öztürk, “Biz hayvanı danalığından beri bir yaşından beri Göle’den Ardahan’dan topladık. Şu anda hayvanlarımız 2-2,5 yaşında kurbana hazır. Genelde yaylada yayla otuyla çayırlarda, çimenlerde, kekiklerle besleniyor hayvanlarımız. Ondan sonra 31 tane buraya TIR’la getirdik. Hayvanın zahmeti çok. Hayvanlarımız et olarak 130-200 kilogram arasında. Canlı olarak 600 kilogram civarında. Fiyatları ise 3 binle 4 bin 500 lira arasında. Bunda pazarlık payları da var. Kesmek isteyenlere burada yardımcı da olacağız. Manisa’da hiç kimse böyle doğal beslenmiş hayvan bulamaz. Bunu biz getirdik. İnşallah halkın hizmetine sunacağız” dedi.
Ardahan’dan 2 bin kilometre yolu TIR’la hayvanların içinde Manisa’ya geldiklerini kaydeden Öztürk, “Nasip olur da hayvanımızı satarsak Ardahan’a geri döneceğiz ve işimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. 600 ila 750 kilogram arasında değişiyor hayvanlarımız. 3 binle 4 bin 500 lira arasında da fiyatları kilosuna ve boyuna göre değişiyor” diye konuştu.