Ardahanlı Ülkücüler Madenciler İçin Meşale Yaktı

Ardahanlı Ülkücüler Madenciler İçin Meşale Yaktı

Ardahan Ülkü Ocakları 4 Aralık “Madenciler Günü” nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.
Ellerindeki meşalelerle basın açıklaması yapan ülkücüler adına konuşan Ardahan Ülkü Ocakları İl Başkanı Ercan Ürker, “Resmi verilere göre son 70 yılda, ülkemizdeki maden kazalarında üç binden fazla insan hayatını kaybetmiş ve bu acı tablo bizi, ölümlü maden kazaları bakımından dünyada ilk sıraya oturtmuştur. Teknolojinin gelişmesine paralel olarak madenlerin daha güvenli hale gelmesi beklenirken, ülkemizde son dönemde maden facialarında büyük bir artış gözlemlenmektedir. Dolayısıyla mesele teknoloji veya imkanla değil; insan hayatına verilen önemle alakalıdır.
Dünyanın her yerinde maden kazaları ve yaşanan can kayıpları asgari düzeye indirilmişken ülkemizde aksinin yaşanmasının temel gerekçesi bu şirketlerin yönetimi ve denetimi noktasındaki başı boşluktur. Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devletin yetkili organlarına ve siyasi iktidarın temsilcilerine hatırlatmak isteriz ki; Türk Milleti, “İşçilerin hakkını alın teri kurumadan veriniz” diyen yüce bir peygamberin ümmetidir. Kömürün isini alın teriyle temizleyen maden emekçilerinin uğradığı haksızlığın temel etkeni olan taşeronluk sistemi, kamu faydası yerine yandaş faydası gözetilerek yapılan özelleştirmeler ve ihaleler doğrudan doğruya Allah’ın emirleriyle ve Peygamberin ölçüsüyle ters düşmektedir” dedi.
Hükümetin iş güvenliği ile ilgili ciddi tedbirler alması gerektiğini belirten Ürker, taşeronluğun kaldırılmasını istedi. Ürker, “Mecliste İş Güvenliği Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Bu süreçte, maden işçilerinin can güvenliği sağlanana dek üretim durdurulmalıdır. Bizler, zalimin karşısında mazlumun yanında olmayı kendine düstur edinmiş Ülkücü Türk Gençleri olarak, Dünya Madenciler Günü olarak kabul edilen bugünde, yakın zamanda kaybetmiş olduğumuz Soma ve Ermenek maden şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, onların emanetleri olan kıymetli ailelerinin her dem yanlarında olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz” dedi.