Arda'yı övmelere doyamadılar

Arda'yı övmelere doyamadılar
İspanyol basını uzun süren bir sakatlık döneminden sonra tekrar formasına kavuşan Arda Turan'ın Real Madrid karşısında attığı galibiyet golünü manşetlere taşıdı.

Milli futbolcumuza övgüler yağdıran gazeteler Arda'nın oyuna girişi ile farkını ortaya koyduğunu vurguladılar. Bazı gazeteler ise " Ronaldo durdu Arda oynadı" başlıkları ile oyuncumuzun ortaya koyduğu futbolun Ronaldo kalitesinde olduğunu ileri sürdüler.

MAÇIN ADAMI SEÇİLDİ


Sosyal medyada ise Arda Turan için Hastag'lar açılarak takımının en iyi futbolcusu seçildi. "Ezeli rakibimizi kendi sahasında yenme zevkini bize yaşattığın için teşekkürler Arda" yönünde mesajlar atan taraftarlar yıldız futbolcunun Atletico de Madrid'in en önemli oyuncularından biri olduğu işaret ettiler.

Marca gazetesi: Atletico de Madrid iki yıl üstüste Bernabeu stadından galibiyetle ayrılıyor başlığını kullanarak bunda Arda Turan'ın rolünün büyük olduğuna dikkat çekti. Arda'nın başkent Madrid'in yeni kaptanı olduğunu kaydeden gazete, Türk oyuncunun kalitesinin tartışılmaz olduğuna işaret etti.

"RONALDO'YA DEĞİL DE ARDA'YA BAKIN"

As gazetesi: "Bernabeu'da Arda karar verir" başlığını kullanan gazete, milli futbolcumuzun oyuna girişi ile Atletico Madrid'in yapısının tamamen değiştiğine yer verdi. Gazete, "Ronaldo'ya değil de Arda'ya bakın" yorumunda da bulunarak Arda Turan'ın takımının galibiyetine sadece golü ile değil oyunu ile de katkıda bulunduğunu yazdı.

El Mundo Deportivo gazetesi, "Arda böyle olmasını istedi" başlığı altında milli futbolcumuzun attığı golün taraftarlardan Real Madrid başkanı Florentino'nun istifasını istemesine yol açtı yorumunda bulundu.

El Pais gazetesi, "Atletico Arda'nın istediği anda galip geldi" başlığını kullandı. Arda ve Greizmann'ın oyuna girişi ile takımının havasının değiştiğine dikkat çeken gazete, bu iki oyuncuya övgü dolu sözler etti.

"BANA BIRAK"

Bu arada Arda'nın attığı golü anlatan Raul Garcia "topa ben vuracaktım ancak arkamdaki Arda bana bırak diye öylesine bağırdı ki, bende vurmadım o golü attı, iyi ki bırakmışım" sözlerini etti. Karşılaşmayı cezalı olduğu için tribünlerde izleyen teknik direktör Simeone ise Arda'nın attığı gol sonrası çocuğuna sarılarak beraberce "Arda Turan, Arda Turan" sloganları attığı belirtiliyor.