Arena'da kupa pazarlığı

Arena'da kupa pazarlığı

Basketbol finali son maçında TBF G.Saray’ın maça çıkma ihtimaline karşı şampiyonluk kupasını Fenerbahçe’nin salonunda hazır tuttu. Sarı kırmızılılar gelmeyince, Federasyon’da ‘Kurallara aykırı olur’ düşüncesi ağır bastı ve Mahmut Uslu ile arkadaşlarının istekleri reddedildi.

ŞAMPİYON Fenerbahçe henüz kupasına kavuşmuş değil... Önceki gün Galatasaray Liv Hospital’in final maçına çıkmamasıyla Beko Basketbol Ligi’nde (BBL) 2013-14 sezonun mutlu sona ulaşan sarı lacivertliler, önceki gün Ülker Arena’da kupasını kaldırmak istedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Galatasaray’ın maça gelme ihtimali düşünülerek şampiyonluk kupası Ülker Sports Arena’ya getirildi. Maç öncesi Federasyon kanadında sarı kırmızılıların gelme ihtimali düşünüldüğü kadar, salonu dolduran binlerce taraftar ve resmiyet kazanmasa da kupanın sahibi olan Fenerbahçe Ülker’e jest yapılması tartışıldı. Ama kupanın verilmesinin doğru olmadığı görüşünde birleşen TBF yetkilileri bunu sarı lacivertli idarecilere anlattı.

Başta Mahmut Uslu olmak üzere Fenerbahçeli yöneticiler Deniz Tolga Aytöre, Selim Kosif, Yalçın Haker ve İskender Zülfikari kupanın verilmesi konusunda ısrarlı davrandı.

‘ÇOCUKLAR DAĞILMADAN VERELİM’

SAATLER 21.15’i gösterip final serisinin 4-3’e gelmesiyle şampiyonluğunu ilan eden F.Bahçe’de yöneticiler son olarak, ‘Kupayı en azından kutlamak için verin. Daha sonra sizde kalır. Süreç bitince müzemize götürürüz” teklifi geldi. Israrlar karşısında TBF yetkilileri çareyi kupayı kaçırmakta buldu... Kupa F.Bahçe’nin şampiyonluk coşkusunun tavan yaptığı saat 21.15’ten, 15 dakika sonra, yani 21.30’da apar topar Zeytinburnu’ndaki federasyon binasına götürüldü.

F.Bahçe’nin kupa diplomasisi dün de bitmedi. Basketbolcularla yenilen şampiyonluk yemeğinde sarı lacivertli yöneticiler, TBF’ye, “Oyuncularımız yemekten dağılmadan kupayı verelim” teklifinde bulundu. Bunu reddeden Federasyon yetkilileri gerekçe olarak gerekli imzaların yetişemesini gösterdi. Ve F.Bahçelilerin kupa hasreti dün de devam etti...

Kaynak: Hürriyet