Arıcılar Yeni Sezondan Umutlu

Arıcılar Yeni Sezondan Umutlu

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde sertifikalı organik bal üreten arıcılar, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları dolayısıyla balda yüksek verim bekliyor.
Hani ilçesine bağlı Kaledibi Mahallesi ve mahalleye bağlı 6 sokakta yıllardır organik bal üreten Ahmet Yıldız, Beyset Alveroğlu, Ramazan Alveroğlu, organik arı kovanıyla sertifikalı organik bal üretimine geçiş sürecinde olunduğunu belirtti. Balda organik üretimin son derece önemli olduğunu belirten 65 yaşındaki Ahmet Yıldız, organik üretimin yaygınlaşması için arı üretici olarak gerekli desteğin verilerek, arıcıların organik üretime geçmeleri yönünde teşvik verilmesini istedi.
Sertifikalı organik bal üreticilerinden Beyset Alveroğlu ise organik havza diye bilinen Güzelce Sokak’ta besledikleri arılarla bal üretimi yaptığını ifade etti. Alveroğlu, "Kaledibi Mahalle’miz 480 hanedir. Halkın tümü arıcılıkla uğraşır. Her evde arı beslenir. Bu yıl arılar ilkbahara oldukça güçlü girdi. Bulunduğumuz yerde doğanın canlanmasıyla arılarımızı, organik izole bölgesi olarak yaptığımız yerlere götürürüz. Bugünlerde havaların da sıcak geçmesiyle arılarımız çok güzel çalışıyor. Sıcağın etkisiyle çiçekler bolca açıyor. Dağ eteklerinde, bugünlerde art arda güneşli günlerde yaşamak zor. Bakir doğasıyla sularıyla erdemlik bitki örtüsüyle meşhur Kaledibi Mahallesi’ni çevreleyen dağların eteklerinde ürettiğimiz organik sertifikalı balı tüketicilerimize pazarlayıp satmakta sıkıntı yaşamıyoruz" dedi.