Arınç: MHP'li Onan'ın iddiasını doğruladı

Arınç: MHP'li Onan'ın iddiasını doğruladı
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, hükümetin Musul'daki başkonsolosluğu korumak için gönderilen 30 özel harekat polisine, IŞİD'e karşı tek bir kurşun sıkmadan silahlarını vererek teslim olma emri verdiğini öne sürmüştü.

Konuyla ilgili açıklama Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. İçeridekilerin güvenliklerini düşündüklerini belirten Arınç, çatışma olmadığını doğrulayarak şu açıklamalarda bulundu:

"BİZİM HABER KAYNAKLARIMIZ ÇOK GÜÇLÜDÜR AMA..."

"Çok hassas bir noktadayız. Olaylar anı anına takip edilmektedir. TBMM'de 'MHP'li milletvekili bir gün önce bunlar biliniyordu da niçin şunlar yapılmadı' şeklinde bir konuşması ve bu konuşmaya atfen bazı milletvekillerinin laf attıklarını biliyorsunuz."

"Bizim haber kaynaklarımız çok güçlüdür. Ne olduğunu ve ne olacağını biliyoruz. Sayın Ogan'ın haber kaynağı çok yakınındaki biri olabilir. Ama biz bakanlığımızın elde ettiği bütün bilgileri kamuoyu ile her an paylaşma durumunda değiliz. Bunların bir mahremiyeti olacaktır."

"MECLİS KÜRSÜSÜNE GÖTÜRÜP ŞOV YAPMASI VATANSEVERLİK DEĞİL"

"Sinan Oğan kadar rahat değiliz. O en yakınındaki kişi, gerekirse söylerim kim olduğunu, bakanlığın içinden birisi ona bu bilgiyi vermiş olabilir. Bunu Meclis kürsüsüne götürerek şov yapmasını vatanseverlik olarak görmüyoruz. Bizim elbette işgal ihtimalinden haberimiz vardı. Bunun için gereken her tedbir alınmıştır. Orada bayrağımız dalgalanmaktadır. Güvenlik güçleri elleri tetikte beklemektedir."

"ÇATIŞMA HALİNDE CAN GÜVENLİKLERİ TEHLİKEYE DÜŞERDİ"

"İçeride 30 güvenlik gücü var ama kadın, Bebek ve çocuk da vardı. Çatışma halinde hepsinin can güvenliğinin tehlikeye düşeceğini biliyoruz. Kuşatmayı yapan veya konsolosluk önünde 1000'e yakın silahlı güçle burayı terk edin diyenlere karşı akıl ve düşünce çatışın talimatı mı verir yoksa güvenli bir şekilde orayı terk edin talimatı mı verir?"

"DÜNYANIN HER ÜLKESİNDE BU BÖYLE YAPILIR, CESARETSİZLİK OLARAK GÖRMEYİN"

"Sayın Bahçeli gibi direğe tırmanan adamı alnının çatısından vuracak sözünün arkasında değiliz. Kızılelma'da Mogadişu baskınına karşı askerlerimizin yaptığını zevkle izleyebilirsiniz. Orası Mogadişu... Ama 1000 kişiden bahsediyoruz. Her birinde otomatik silah var. Tank var... Bunlar sizi oradan çıkarmaya zorluyor. Güvenliğimiz açısından ve bilgilerimiz açısından her şey yapıldığına göre o kahraman polislerimize siz böyle hareket edin demek doğru bir harekettir. Dünyanın her ülkesinde bu böyle yapılır. Bunu bir cesaretsizlik olarak görmeyin. Bunu yanlış bir karar olarak da görmeyin. Birinin kahramanlık taslamasını gerekli görmüyoruz. Reel politika yapıyoruz. Doğru olan yapılmıştır. İnşallah o arkadaşlarımıza en kısa zamanda kavuşacağız."