Arınç'tan en net açıklama

Arınç'tan en net açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdiği konuşmasında "Büyük ihtimalle adayımız Başbakan Erdoğan olacak." dedi. Arınç, 1 Tammuz'da yapılacak törende Cumhurbaşkanı adaylarının ilan edileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dolmabahçe Sarayı'nda sergilenen "Hiç'ten Gelenler, Hat ve Tekzip Sergisi"nin açılışına katıldı. Sergi açılışının ardından Arınç, gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ARINÇ TARİH VERDİ

Cumhurbaşkanı adayına ilişkin sorular üzerine Arınç, "Büyük ihtimalle adayımız Başbakan Erdoğan" dedi. "Adayımız zaten belliydi" diyen Arınç, "Bunu sizde biliyorsunuz, ondan dolayı bu konuda bize fazla soru sormadınız. 1 Temmuz'da yapılacak olan törenle çok büyük ihtimalle Adalet ve Kalkınma Partimizin Cumhurbaşkanlığı adayı resmen açıklanacak. Salı günü Allah nasip ederse Başbakanımızın adaylığı büyük ölçüde açıklanmış olacak. Biz öyle arzu ediyoruz. İstişare ettiğimiz isimler Başbakanımıza kendisini Cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini ilettiler. Bu noktadan sonra kararı Başbakanımız verecektir" dedi.

"BAŞBAKAN'IN KİM OLACAĞI" SORUSUNA ARINÇ'IN YANITI

Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Başbakan'ın kim olacağı soruları üzerine ise, "Başbakan bu konuda isimler üzerinde polemik yapılmamasın istiyor. Bende aynı düşüncedeyim. Bu konu Cumhurbaşkanlığımızın seçilmesinden sonra gündeme alınacak" diye konuştu.