Arınç'tan Musul açıklaması

Arınç'tan Musul açıklaması
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde dün akşam bir akrabasının düğününe katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, bu sabah Harbour Restoran'da akrabaları ve Ak Parti İlçe Teşkilatı yöneticileriyle kahvaltı yaptı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün baskınla rehin aldığı Musul Başkonsolosluğu'ndaki 49 görevli ve aile fertleriyle , 32 şoförün kurtarılması için çalışmalar yapıldığını söyledi. Arınç, şöyle dedi:

"Konsolosluk görevlilerimiz ve birkaç küçük yavrumuzun da içinde bulunduğu acı bir olay yaşandı. Bugün için bütün çabaların olumlu şekilde sonuçlanmak üzere olduğunu söyleyebilirim. Orada da babalar var. Evlatlarını bekleyen babalar da var. O yurttaşlarımızın da bir an önce huzura kavuşmasını, salimen ülkemize dönmesini, eşleriyle, çocuklarıyla, aileleriyle birlikte mutlu bir hayat yaşamasını diliyorum. Her an irtibat halindeyiz. Umuyorum ki hem şoförlerimiz ve konsolosluk görevlilerimiz, hem de belki başka şehirlerde şu anda ferden sıkıntıda olduğunu bildiğimiz bütün yurttaşlarımız bir an önce huzura kavuşurlar, salimen ülkemize dönerler."

SOMA'DA ÖLEN MADENCİLERİ ANDI

Bu arada Babalar Günü nedeniyle babaların ve baba adaylarının, kendisi gibi dedelerin de gününü kutladığını belirten Arınç, "Acıyla hatırladığımız çok yakın geçmişimizde yaşadığımız bazı olaylar var. Bir ay önce Soma'da büyük bir facia yaşandı. 301 baba hayatını kaybetti. Büyük bir acıyla hatırlıyoruz. Hayatlarını kaybeden madenci yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum. Eşlerine ve çocuklarına uzun ömür diliyorum. Soma'da yaşanan olayların acısı sarılıyor" dedi. 

Bülent Arınç'a, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu tarafından ipek kozasından çiçek tablosu, Kaymakam Erhan Erhan Özdemir tarafından da Alanya'yı simgeleyen çeşitli hediyeler verildi.