Arınç'tan telekulak bedduası: Allah hepsini...

Arınç'tan telekulak bedduası: Allah hepsini...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yasa dışı dinlemelerle ilgili "Allah hepsini kahretsin" dedi. Arınç, bir organize suç hareketi gibi takip edilmesi halinde savcılar ve mahkemelerin kararı doğrultusunda birkaç kişinin dinlenip kayıt altına alınabildiğini, delil yani suç bulunmaması durumunda ise konunun kapandığını bildirdi.

Arınç, çözüm sürecine ilişkin, "Türkiye'ye huzur gelmesi için silahların susması için cenazelerin ardı arkasının kesilmediği Türkiye'de 'anneler ağlamasın' diye artık bir karar var. Bu siyasi karar bizi ya 'var' eder ya 'yok' eder. 2011'de yüzde 50 aldığımıza göre 'var' edecek gibi görünüyor, 'yok' edecek gibi değil" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecine değinen Arınç, dün Bitlis'in Güroymak ilçesinde bulunduğunu, muş'a ve Bitlis'in Tatvan ilçesine de gittiğini hatırlattı. Arınç, Türkiye'nin sadece Bursa'dan ibaret olmadığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye, Aytun beyin memleketi İzmir'den, Manisa'dan ibaret değil. Türkiye bir bütün. Türkiye'ye huzur gelmesi için silahların susması için cenazelerin ardı arkasının kesilmediği Türkiye'de 'anneler ağlamasın' diye artık bir karar var. Bu siyasi karar bizi ya 'var' eder ya 'yok' eder. 2011'de yüzde 50 aldığımıza göre 'var' edecek gibi görünüyor, 'yok' edecek gibi değil. Biz bunun arkasındayız. Kim ne söylemiş, ne yapmış, bizi ilgilendirmez. Hedefimize gidiyoruz. İnşallah yıllardan beri sürdürülen terörle mücadele, askerimizle polisimizle yurttaşlarımızla bugüne kadar geldi ama bundan sonra silahların susmasının, siyasetin varsa konuşulmasının zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu yüzden çözüm sürecinin Türkiye için bir şans olduğu ve bunun mutlaka iyi kullanılması gerektiğinin de bilincindeyiz."

"ALLAH HEPSİNİ KAHRETSİN!"

Yasa dışı dinlemelerle ilgili "Allah hepsini kahretsin" diyen Arınç, bir organize suç hareketi gibi takip edilmesi halinde savcılar ve mahkemelerin kararı doğrultusunda birkaç kişinin dinlenip kayıt altına alınabildiğini, delil yani suç bulunmaması durumunda ise konunun kapandığını bildirdi.

Pek çok yasa dışı dinleme bulunduğunu söyleyen Arınç, şunları kaydetti:

"Bir ara piyasalarda çekirdek, fıstık gibi satılıyordu bunlar. Bir kesme şeker büyüklüğünde. Kimin nereye yerleştirip kaç kişiyi dinlediğini tespit etmek fevkalade güçtür. Şimdi şimdi bazı tedbirler almaya başladık. Bu dinlemeler devletin ta en üst noktasına kadar varmıştır. İlgili, ilgisiz herkes ve her şey dinlenmişse bunları bulma noktasında, sonra da cezalarını yargı noktasında vermek bizim görevimizdir. Bunu da yapacağız. Türkiye çok süreçlerden geçti. Demek ki böyle bir süreci de yaşamışız. Dışişleri Bakanlığının en mahrem toplantı salonunda Türkiye'nin dış güvenliğiyle ilgili bir konu görüşülürken bunu bile dinlemek ve deşifre etmek cüretini gösteren vatan hainlerinin bulunduğu bir ülkede bunları cezalandırmak da bizim görevimiz."

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimini çok önemsediklerini vurguladı. Anayasadaki ifadesiyle cumhurbaşkanının, milletin birliğini temsil etmesi, mutlak tarafsız olması gerektiğini dile getiren Arınç, "Millet kimi seçerse ona cumhurbaşkanımız olarak saygı gösteririz. Birilerinin yaptığı gibi Meclis Genel Kurulu'na girdiğinde sırtını dönmek, ayağa kalkmamak veya alkışlamamak gibi nezaketsizliği hiçbir zaman yapmayız" diye konuştu.