Arızalı Gemiyle Seferi Kabul Etmeyince Mahsur Kaldılar İddiasi

Arızalı Gemiyle Seferi Kabul Etmeyince Mahsur Kaldılar İddiasi

Gemi tadilatı için gittikleri Kanada Sorel’de 2,5 aydan bu yana mahsur kalan 12 Türk işçisini Kanada’ya götüren gemi kaptanı Semih Özkan’ın eşi Linda Özkan konuştu.
Hatay’ın Arsuz ilçesindeki Gözcüler Mahallesi’nde İHA muhabirine konuşan Linda Özkan, eşi ile en son 2 gün önce konuştuğunu, işçilerin ve ailelerinin zor durumda olduğunu söyledi. Tadilat için giden işçilerin gemide birçok arıza tespit ettiğini ancak tespit edilen arızalara karşın şirket sahibi tarafından geminin İskenderun ilçesine seferinin istendiğini söyleyen Özkan, şirket sahibinin talebinin işçiler tarafından kabul edilmediği için işçilerin ücretlerini alamadıklarını ve bu yüzden mahsur kaldıklarını iddia etti.
Özkan şunları dile getirdi:
“Buradan gitmeden önce geminin 1 aylık bakımının olduğu söylendi. 1 ay sonra ise geminin İskenderun’a sefere gideceğini söylediler. Oraya gittikten sonra geminin 2 yıldan bu yana Kanada’da olduğunu öğrendiler. Geminin onarımı için siparişi verilen parçaların bile gelmesi mümkün değildi. Patron durumu fark edince geminin o halde sefere çıkmasını istedi. Bu talep kabul edilmedi. 12 işçinin canı söz konusu. İnsan canı o kadar basit değil. Ve bunu kimse göze alamadı. Arızalı bir gemi ile sefere çıkmak akıl işi değildi.”
Öte yandan, eşi Semih Özkan ile en son yaptığı konuşmada Kanada hükümetinin konuyu ele aldığını, konunun yargıya taşındığını kaydeden Linda Özkan, sürecin ise Ekim ayının sonunda biteceğini söyledi.