Arkadaşlarının bacağını kıran öğrencilere hapis cezası

Arkadaşlarının bacağını kıran öğrencilere hapis cezası
İstanbul'da 3 kız öğrenciye haklarında dedikodu yaptığı gerekçesiyle bir kız arkadaşlarını tuvalette döverek bacağını kırmaları nedeniyle çocuk mahkemesi 1 'er yıl 2'şer ay hapis cezası verdi

SİNEMADA TARTIŞMA

Okulda 3 boyutlu sinema gösterimi sırasında boyu uzun olan T.A. adlı kız öğrenciyi arka sırada oturan 3 kız öğrenci, filmi göremedikleri için uyardı. Sinema sonunda ise T.A.'yı adları R.Ş.B., P.T. ve N.K. olan kız öğrenciler, konuşmak için tuvalete çağırdı. Tuvaletteki diğer öğrencileri çıkarıp kapıyı kilitleyen kızlar, T.A.'yı bacağı kırılana kadar dövdü.

T.A.'nın şikâyeti üzerine 3 kız öğrenci hakkında 'kasten yaralama' suçundan dava açıldı. İstanbul Çocuk Mahkemesi'nde görülen davada T.A., "Sinemada beni tuvalete çağırdılar. Konuşma amacıyla gittiğimde saçımdan çekerek beni yere düşüren arkadaşlarımın tekmeleriyle bacağım kırıldı. Şikâyetçiyim" dedi.

Sanık 3 kız öğrenci ise T.A.'nm kendilerine tekme atmak isterken bacağını kapıya çarparak yaraladığını ileri sürdü. Mahkeme, kız öğrencilerin ceza almaktan kurtulmak için olayı inkâr ettikleri kanaatine varıldığını belirterek "Sanıkların yaptığı eylem, mağduru haklarında dedikodu yaptığı iddiasıyla konuşmak için tuvalete götürdükleri, tuvaletteki diğer çocukları çıkararak kapıyı kapattıkları, T.A.'nın vücut bütünlüğüne zarar vermeyi amaçlayan kasıtlı hareketlerdir" dedi.

Mahkeme o tarihte 8. sınıf öğrencisi olan 3'ü de 14 yaşındaki sanık öğrencilere kasten yaralama suçundan önce l'er yıl 2'şer ay hapis cezası verdi, öğrencilerin yaşlarının 15'ten küçük olması nedeniyle hapis cezasını 5'er ay 25'er güne düşüren mahkeme, bu cezayı da 3 bin 500'er TL para cezasına çevirdi. Mahkeme öğrencilerin bu parayı 15 taksitte ödemelerine karar verdi.

TAZMİNAT İSTEDİ

T.A. ceza alan 3 kız öğrenciye, ayrıca İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.