Arpaçay’da Komşuluk Ziyaretleri

Arpaçay’da Komşuluk Ziyaretleri

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde tüm resmi kurumların katılımıyla yürütülen ‘Komşuluk Projesi’ kapsamında İlçe Emniyet Amirliği çalışanları kendi komşu ailelerine misafir oldu.
İlçe Emniyet Amirliği adına ziyaretleri Komiser Özkan Hakyemez ve polis memurları gerçekleştirirken ziyaretlerde polis ile vatandaşların samimi diyalogları dikkat çekti.
Arpaçay’da hayata geçirilen ve her kurum için farklı mahalle ve köylerden ailelerin o kurum ile komşu olduğu ve yıl boyunca devam edecek proje kapsamında İlçe Emniyet Amirliği Merkeze bağlı Yalınçayır Mahallesi ile Tomarlı ve Tepecik köylerinde kendileri için seçilen aileleri ziyaret etti. Ziyaretlerine eli boş gitmek istemeyen Emniyet Amirliği personeli hazırladıkları hediyeleri de komşu ailelerine takdim etti. Yapılan sürpriz ziyaretlerde karşılarında emniyet mensuplarını gören vatandaşlar şaşırırken ziyaret için geldiklerini öğrenince büyük mutluluk yaşadılar. Kendileri ile "komşu olmak" istediklerini anlatan ve ziyaret için geldiklerini söyleyen emniyet personelini, aileler evlerinde ağırlayarak kendileriyle uzun süre sohbet ettiler.
Polislerin ziyaret ettikleri aileler bu tarz bir ziyaretle ilk kez karşılaştıklarını ve devlet görevlilerinin gelip kendilerini ziyaret etmesinin duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ziyaretlerde ailelerin çözüm istediği konuları not alan ve ilgili kurumlara ileten emniyet personeli, tekrar ziyarette bulunmak üzere evden ayrıldı. Kendilerini son derece misafirperverce ağırlayan vatandaşlarla daha yakından tanışma ve kaynaşma fırsatı bulduklarını belirten emniyet personeli, her zaman vatandaşlarla diyalog kurmak ve yakınlaşmak için hazır olduklarını projenin de bu amaçla örtüştüğü için işlerinin daha kolaylaştığını ifade ettiler.
Konuyla ilgili Arpaçay Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Komşuluk Projesi Kaymakamlığımız himayesinde, ilçe Müftülüğü’nce koordine edilen ve bir yıl boyunca uygulanan bir proje. Tüm resmi kurumlar kendilerine daha önce belirlenen komşu ailelerin sevinci, üzüntüsü, ihtiyacı gibi konularda onlarla beraber oluyor, tabiri caizse aileden biri oluyorlar. Hangi konuyla ilgili olursa olsun isteklerini derhal bize bildiriyorlar ve ilgili kurumlarla bağlantıya geçerek çözüm noktasında ilerliyoruz. Açıkçası beklediğimizden daha etkili ve verimli bir şekilde ilerliyor ve gelecek yıl daha da geliştirerek ilerletmek istiyoruz. Bu vesileyle emniyet mensuplarımıza da teşekkür ederiz” denildi.