Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

Artan Bebek Ölümlerine Karşı Yeni Doğan Canlandırma Eğitimi

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından anne karnında boğulmaya bağlı olarak artan bebek ölümlerine karşı yeni doğan canlandırma eğitimi verildi.Türkiye’de artan bebek ölümlerinin önüne geçilmesi için her doğum salonunda mutlaka...

Yayınlanma:

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından anne karnında boğulmaya bağlı olarak artan bebek ölümlerine karşı yeni doğan canlandırma eğitimi verildi.
Türkiye’de artan bebek ölümlerinin önüne geçilmesi için her doğum salonunda mutlaka eğitilmiş en az bir personelin bulunmasının amaçlanan Yenidoğan Canlandırılması (NRP) programı kapsamında yer alan uygulayıcı ve eğitici eğitimler yaygınlaştırıldı. Erzurum’da da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verilen Neonatal Resusitasyon Programı Uygulayıcı Eğitim verildi. Yeni doğan canlandırma eğitimine 24 yardımcı sağlık personeli ve 13 doktor olmak üzere toplam 37 kişi katıldı. 3 günlük verilen eğitim sonunda sağlık çalışanları sınava tabii tutuldu ve sınavda başarı olanlar 5 yıl boyunca geçerli olacak olan sertifikalarını almaya hak kazandı. Sertifika almaya hak kazanan sağlık personellerine sertifikaları NRP kurs sorumlusu Yenidoğan Uzmanı Dr. Hasan Kahveci, NRP eğitimcileri Dr. Enver aval, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara, ebe Çiğdem Günaydın, ebe Duygu Turhan, ebe Sebile Uslu tarafından verildi.
Erzurum’da 2014 yılı içerisinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 4 kez Neonatal Resusitasyon Programı Uygulayıcı Eğitimi yapılmış olup, toplam 130 kişi eğitime alınmıştı. Ayrıca 2014 yılı içerisinde Güncelleme ve Eğitici Eğitimi de yapıldı. Eğitici Eğitiminde 6 yardımcı sağlık personeli ve 3 doktor olmak üzere 9 kişi eğitime alındı. Güncelleme eğitiminde ise 23 yardımcı sağlık personeli ve 5 doktor olmak üzere 28 kişi güncelleme eğitimine alınmıştı.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler