Artık Mazlum Bir Türkiye Yok

Artık Mazlum Bir Türkiye Yok



Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası etkinlikleri devam ediyor. 2 yıldır her Cuma sabahı düzenlenen Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliği, bu hafta Varışlısoy Camisinde kuruldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Meclis Üyeleri ile AK Partili yöneticilerin hazır bulunduğu Bereket Sofrasına, Varışlısoy Cami cemaati de yoğun ilgi gösterdi.

2 YILDIR HER CUMA SABAHI BEREKET SOFRALARI KURULUYOR 

Sabah namazının kılınmasının ardından caminin lokalinde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Cami cemaati ile simit, zeytin ve peynir ile yapılan kahvaltı sırasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş vatandaşlarla sohbet edip mahallenin sorunları ve ülke gündemine ilişkin istişarelerde bulundu. Kahvaltı sonrası bir konuşma da yapan Aktaş, “Biz 2 yıldan beri her Cuma sabahı bir camimizde namazı birlikte eda ediyoruz. Akabinde de simit, peynir ve zeytinle kahvaltımızı yaparak oturup mahalle sakinlerimiz ile sohbet ediyoruz. Çok değerli AK Parti İlçe Başkanımız, meclis üyelerimiz ve yönetim kurulu üyelerimiz de bizlerle birlikte bereket sofralarımıza katılıyor. Ekip olarak bu programları yapıyoruz. Mahallelerimizin eksik aksakları ve sorunlarını konuşuyoruz, ülke gündemine ilişkin konuşuyoruz. Halkımızla buluşma adına başlattığımız ve büyük bir teveccüh gören “Bereket Sofrası” birlik ve beraberliğin en güzel örneğini bizlere göstermektedir. Her Cuma sabahı şehrimizin bir camisinde buluşarak hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. Vatandaşlarımız da bu buluşmalara büyük ilgi gösteriyor. Bugün de istedik ki Bereket Sofrasını Varışlısoy Cami cemaatimizle birlikte kuralım. Hem sabahımızı bereketlendirelim hem de mahalle sakinleriyle hemhal olalım istedik. İçinde bulunduğumuz bu dönemde kardeşlik ilişkilerimizin gelişmesine, birlik ve beraberlik duygularımızın güçlenmesine ihtiyacımız var. İşte bu buluşmalar kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin harmanlanmasına vesile oluyor. Bu nedenle Bereket Sofrası buluşmalarımızı önemsiyoruz” dedi.

KUTLU GÜNE HALKIMIZIN DUASINI ALARAK BAŞLIYORUZ  

Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına başlatılan bu etkinliğin ilçe halkının da ilgisini kazandığına dikkat çeken Aktaş, “Cuma günü inancımızda hayırlı bir gün. Ben ve ekibim bu güzel, hayırlı güne halkımızla hasbihal ederek başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu program vesilesiyle hem halkımızla sohbet ediyor, onların istek, şikâyet ve önerilerini dinleme fırsatı buluyor hem de bu kutlu güne halkımızın duasını alarak başlıyoruz” diye konuştu.

YILLARCA MÜSLÜMANI MÜSLÜMANLA SAVAŞTIRDILAR  

Ülke gündemine ilişkin de konuşan Aktaş, hassas günlerden geçtiğimize vurgu yaparak “Ülke olarak hassas günler geçiriyoruz. Dikkatli olmak lazım. Asla ümitsizliğe düşmemek lazım ki Müslümana da yakışmaz zaten ümitsizliğe düşmek. Bu süreçlerde yaşadığımız olaylarda fotoğrafın bütününe bakmak, küçük bir noktaya takılıp kalmamak lazım. Müslümanı Müslümanla yıllarca savaştırdılar. İran ve Irak’ı savaştırdılar. Bizim inancımıza göre namusunu, şerefini, dinini korurken ölen kişiye şehit denir değil mi? Ama ölen de öldüren de Müslümandı. Velhasıl bütün dünya bu savaşı izledi ama bu savaşın bir tiyatro olduğunu, bir oyun olduğunu sanırım herkes biliyordu. 20 bin kilometre öteden birileri geldi ve hesapta Ortadoğu’ya özgürlük dağıtmak adına bu savaşın tetikleyicisi oldu” açıklamalarında bulundu.

“ARTIK MAZLUM BİR TÜRKİYE YOK”  

Türkiye’nin ilk defa geleceği görmeye, geleceğe yatırım yapmaya başladığının altını çizen Aktaş, şöyle devam etti: “17-25 Aralığı boşuna mı yaptılar, gezi olayları boşuna mı yapıldı. Mesele Ağaç meselesi falan değil. Oyunlar farklı farklı yerlerde oynandı. Mesele Kürt meselesi, Türk meselesi değil. Bunları yapanların hepsi iç ve dış mihrakların oyunları. Daha sıkı durmak lazım. Öyle ufak tefek ayrılıklarla aramıza nifak sokmayalım. Türkiye eski Türkiye değil çok iyi yatırımlar yapıyor. Mazlum bir Türkiye yok artık. Türkiye mazlumların yanında yer alıyor. Suriye’de 3 milyon insan katledildi. Nerde bu Müslüman ülkeler? Mesele Suriye değil, mesele Türkiye’yi yok etmek. Burası bereketli topraklar. Biz ekmeğini bölüp paylaşmasını bilen insanlarız. Birlik ve beraberliğimizi daha da artıralım ki bu şer odakları emellerine ulaşmasın.”

Duaların da yapıldığı Bereket Sofrası buluşmasında konuşma sonrası mahalle sakinleri istek, talep ve şikayetlerini Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a iletme fırsatı da buldu.