Artvin'de şehit olan erin baba evine ateş düştü

Artvin'de şehit olan erin baba evine ateş düştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat’taki programını tamamlayıp belediye binasını açmak için Ardanuç İlçesi’ne giderken, saat 14.00 sıralarında konvoyuna Yanıklı Köyü girişinde PKK’lı teröristler dağlık bölgeden ateş açtı. PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli Jandarma aracındaki 2 astsubay hafif, sürücü er Fatih Çaybaşı ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 24 yaşındaki er Çaybaşı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.



Erzincan’ın Çarşı Mahallesi TOKİ Ermit Küme Evleri’nde oturan Zöhre- Şevket Çaybaşı çiftine, iki çocuğundan er Fatih Çaybaşı’nın şehit olduğu haberini, evlerine gelen Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, askeri yetkililer, sağlık ekibi eşliğinde verdi. Evlatlarının şehadet haberi ile fenalaşan Çaybaşı çiftine sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin kardeşi Zeynep Çaybaşı da acı haberle gözyaşına boğuldu.

Vali Ali Arslantaş ve Belediye Başkanı Cemaletin Başsoy ile CHP yetkilileri de daha sonra şehidin evine giderek başsağlığı dileklerinde bulundu.

Zöhre- Şevket Çaybaşı çifti ile kızları Zeynep, daha sonra cenazeyi almak üzere Artvin’e hareket etti. Anne Zöhre Çaybaşı’nın, "Canım oğlum, sen bana gelemedin, ben seni almaya geliyorum" sözleri yürekleri dağladı.

Şehit erin cenazesi yarın ikindi namazında son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.