Arü’lü Akademisyen Ayvazoğlu, Hayvancılık Konusunda Halkı Bilinçlendi

Arü’lü Akademisyen Ayvazoğlu, Hayvancılık Konusunda Halkı Bilinçlendi

Ardahan Üniversitesi Göle Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cemalettin Ayvazoğlu, Ardahan’ın ilçelerinde "Ardahan’da Hayvancılık” konferansı düzenleyerek halkı bilinçlendirdi.
26-30 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Ardahan’da Hayvancılık” konferansı Hanak, Damal, Posof ve Göle, ilçelerinde gerçekleştirildi. Göle Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşundan bugüne kadar Laborant ve Sağlık programlarında görev yapan Öğretim Görevlisi Cemalettin Ayvazoğlu, halkın bilinçlenmesini sağlamak amacıyla bu konferansları gerçekleştirdiğini dile getirdi.
Doğu Anadolu Bölgesinin en önemli geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirten Ayvazoğlu, "Hayvancılıkta doğru bilinen yanlışlar bölge insanını uzun yıllar geçim kaynaklarının verimli kullanmalarını sekteye uğrattı. Bu da maddi ve manevi zararlara yol açtı. Hayvancılıkta doğru bilinen yanlışların ancak eğitimle aşabiliriz. Bu yanlışlar ortadan kaldırıldığı takdirde bölge ekonomisinin de canlanacak ve bölge halkının daha refah bir yaşam için sürmesine katkı sağlayacaktır." dedi.???
Cemalettin Ayvazoğlu, hayvancılığın Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı olduğunu, ama maalesef hayvancılıkla ilgili doğru sanılan yanlışlar dünden bugüne süre geldiğini ifade etti. Konferanslarda yaptığı konuşmada Ayvazoğlu, “Bu yanlışlar ancak eğitim ile ortadan kaldırabilir. Bu yüzden bende her yıl bu eğitimleri gerçekleştirmeye gayret ediyorum. Ayrıca bölgemiz için hayvancılık politikaları da geliştirilmeli. Hayvancılık günümüzde tamamen dışa bağımlı hale geldi. Bu da bölgemizde ki meraları yok etmeye başladı. Bölgemizde ki hayvanların dışarıdan alınan hayvanlardan çok daha sağlıklı olduğu bilinen bir gerçek. Doğru hayvancılık politikaları geliştirildiği ve eğitimle bu politikalar desteklendiği takdirde Doğu Anadolu Bölgesi Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır.” dedi.