Arzu Yılmaz: Korku cumhuriyeti kuruluyor

Arzu Yılmaz: Korku cumhuriyeti kuruluyor

Today's Zaman yazarı İhsan Yılmaz'ın eşi Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Arzu Yılmaz, dün akşam Gezi olaylarının yıldönümünü değerlendirmek için Halk TV'de canlı yayına çıktı.
 

Polisin eylemcilerin karşısında durmasının nedeninin bir korku cumhuriyetinin korku cumhuriyetinin kurulduğunun göstergesi olarak yorumladı. Eylemcilerin can güvenliklerini korumak için bazı teçhizatlar kullanmak zorunda kaldıklarının altını çizdi.

İşte Arzu Yılmaz'ın açıklamaları;

KORKU CUMHURİYETİ KURUYORLAR
"Genel seçim için sizin oyunuza ihtiyacım yok mesajı alıyorum ben bugünkü eylemcilerin karşısında duran polislerden, Başbakan'ın söylemlerinden. Ama korku cumhuriyeti kurmaya çalıştığı gayet açık. Resimler onu gösteriyor.

POLİSLERİN TEÇHİZATI BUNUN GÖSTERGESİ
Yarın şimdi basından da takip edeceğiz. O polislerin copları, teçhizatları vs. korku cumhuriyetinin bir göstergesi. Ve göreceğiz, eylemcilerin başına inşallah kötü bir şey gelmez.

EYLEMCİLERİN TECHİZATI CAN GÜVENLİĞİ İÇİN
Ama polislerin başına bir şey gelmeyeceğini ben adım gibi biliyorum. Çünkü o eylemciler hazırlıklı gitmiyorlar, sadece can güvenlikleri için belki maske alıyorlar yanlarına, belki süt alıyorlar, limon alıyorlar, bu kadar yani teçhizatları.."