AS BAŞKAN AYGÜN’DEN ŞAMPİYONA DEĞERLENDİRMESİ

AS BAŞKAN AYGÜN’DEN ŞAMPİYONA DEĞERLENDİRMESİ

Türkiye Muaythai Federasyonu As Başkanı Mehmet Salih Aygün, Gençlik ve Spor Bakanlığı , Yüzüncü Yıl Üniversite’si ve Türkiye Muaythai Federasyonu işbirliğiyle Van’da düzenlenen Muaythai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Yüksek Okulu spor salonunda dokuz ilden çeşitli kategorilerde 151 sporcunun katıldığı şampiyonada Bitlis’in takım halinde şampiyon olduğunu belirten As Başkan M. Salih Aygün, bu tür şampiyonların düzenlemelerindeki amacın her yönüyle gençlere örnek olacak ahlaklı elit sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.
Şampiyona ile ilgili açıklama yapan Muaythai Federasyonu As Başkanı Mehmet Salih Aygün, geçtiğimiz günlerde Uşak’ta ki il seçmelerinde yaşanan olumsuz hadiseleri hatırlatarak şöyle konuştu. “Uşak’ta gerçekleşen il seçmelerinde yaşanan olumsuz hadiseler bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bütün spor branşlarında bu tür hoş olmayan olayların yaşanabilir ancak bir kısım medya tarafından olaylar ziyadesiyle abartıldı. Bu tür lokal olaylar federasyonumuzun başarılı faaliyetlerine gölge düşüremeyecektir. Aslında dövüş sporu olarak nitelendirilen Muaythai’nin bir mücadele sporudur. Federasyonumuzun yegane amacının hayatın her türlü kötülüklerine, zorluklarına, meşakkatlerine karşı mücadele edecek milli ve manevi duygularından ödün vermeyen her yönüyle gençlere örnek olacak ahlaklı elit sporcular yetiştirmek olduğu unutulmaması gerekmektedir. Hep beraber birbirinden renkli müsabakalara şahit olduk tüm dünyada ülkemizde hızla yayılan Muaythai sporunun bölgemizde de çok iyi durumda olmasının mutluluğunu sevincini yaşadık. Buradan şampiyon olarak çıkan sporcuların mart ayında düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na katılacaklarını ardından Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek olmalarının gururunu yaşadık. Bu büyük organizasyonun Van İlimizde sıcak bir ortamda gerçekleşmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kemal Demir ve ekibine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Muaythai il temsilcisi Halit BABAT olmak üzere yüzlerce kilometre mesafeden gelip Katılan hakem antrenör ve sporculara şükranlarımı sunarım.” İfadelerini kullandı.
Şampiyonaya Yüzüncü Yıl Üniversite’si Rektör Vekili Prof.Dr.Ahmet Kızılkaya, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kemal Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Federasyon İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Okşar Taştan ve Yürütme Kurulu Üyesi Hacı Ortabol’un yanısıra il temsilcileri antrenörler sporcular ile çok sayıda sporsever katıldı.