Asd İstişare Toplantısı Düzenledi

Asd İstişare Toplantısı Düzenledi

Anadolu Sakatlar Derneği Besni Şube Başkanı Ömer Arslan, Öğretim Görevlisi ve Üniversite Sorumlusu Bekir Değirmenci ve Sakatlar Derneği Gençlik Kolları ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı hakkında istişare toplantısı düzenledi.
Başkan Ömer Arslan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yapacağımız programla ilgili toplandık. Programda neler yapabiliriz konusunda arkadaşlarımızın görüş ve önerilerini aldık. Yeni ekibimizle bundan sonraki dönemlerde de daha güzel sosyal faaliyetlerde bulunmak için gençlerimizle istişare toplantısı düzenledik. Programın iyi geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Başkan Arslan ayrıca, “Bakanlık Müsteşarımız, Ekibi ve Daire Müdürleriyle Malatya’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız CFCU (Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti) tarafından birlikte yürütülen engellilerimizin toplumsal entegrasyonunun geliştirilmesi amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları arasında Koordinasyonun ve İletişimin arttırılması konulu yemekli bölgesel toplantıya katıldık” dedi.
Arslan’dan sonra konuşan Öğretim görevlisi ve Üniversite Sorumlusu Bekir Değirmenci de, “Herkes birer engelli adayıdır. Tabi bu noktada engelli vatandaşlarımızı tamamen toplumdan soyutlanmış kendi içine kapanmış insanlar olarak görmek istemiyoruz. Onların da her türlü faaliyetlere katılma, özgürce düşüncelerini beyan etme ve tek bir vücut olması gerekiyor. Biz burada 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde neler yapabiliriz düşüncesi ile toplandık. Programın haricinde geziler ve sosyal aktiviteler yaparak engelli arkadaşlarımızda birlikte zaman geçirebiliriz. Burada önemli olan aktiviteleri uzun süreli ve önemli bir hale getirmek” dedi.
Gençlik Kollarında olan Nahide Özsoy, Dilek Kılınç, Özgür Ahmet Tekin, Mehmet Gökkan, Şeyma Yıldırım, Emel Yetkin, Rezzan Çiçek, Melek Çevik, Yakup Onur, Soner Aydın ve İpek Yıldız ise en büyük engelin sevgisizlik olduğunu söylediler.