Aşık Beyani, Ölümünün 9’ncı Yılında Anıldı

Aşık Beyani, Ölümünün 9’ncı Yılında Anıldı

Malatya’nın Darende İlçesi doğumlu Halk Ozanı merhum Aşık Beyani (Halil İbrahim Güleç) ölümünün 9. yılında da unutulmayarak geleneksel olarak 5. kez tertip edilen programla anıldı.
Emekli Banka Müdürü Hilmi Keyhıdır’ın organizesi ve sunumu ile Darende Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Salonu’nda gerçekleşen program ilgi gördü.
Türkiye'nin ve Türk dünyasının tek atışmacı bayan Ozanı Aşık Ayten Gülçınar, Aşık Behram Aktemur, Halk Ozanı Nevzat Kalkan ve Şair Öğretmen Arif Ocakcı’nın katılarak yeteneklerini sergiledikleri anma programında, Darendeli Tarihçi Prof.Dr Abdülkadir Yuvalı, Aşık Beyani ve sanatı hakkında bilgiler verdi.
Türkiye’ye mal olmuş devlet düzeyinde ödüller alıp eserleri neşredilmiş bir Darendeli ozanın Irmaklı Köyündeki kabri başında dualarla başlatılan Aşık Beyaniyi Anma programı, Beyani'nin müze haline getirilen odasının ziyareti ve akşam yapılan salon programı ile devam etti.
Programda bir konuşma yapan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser yakinen tanıdığı ve takdirinde olan örnek bir sanatçıyı yıllar itibariyle programlarla gündeme getiren ve yaşatan, merhum Beyani'yi rahmetle andığını yıllardan beri Bu organizeye ismini yazdıran Kültür elçisi Emekli Banka Müdürü Hilmi Keyhıdır’ ı da özellikle takdir ve tebrik ettiğini dile getirerek programa katılanları da tebrik etti.
Geceye katılan aşıklara plaket ile birlikte Darende Kültür Sanat Derneği tarafından Gecenin ve günün anısına hazırladığı plaketlerin dağıtımını yapmak için Davet edilen İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş ise, plaket töreninde yaptığı kısa konuşmada, programın organizesinde ve fiiliyatında görev alan aşıklar ile birlikte konuşmacı ve katılımcıları da tebrik ettiğini, Darendelileri ve Darende'nin değerlerini bu tür organizelerle temelden tanıtmanın mutluluğunu yaşadığını, geçmişi günümüze, günümüzü ise duyguları ile gündeme taşıyarak kültür ve değer oluşturan aşıkları tebrik ederek plaketleri takdim etti.
Güleç ailesi adına Emekli Eğitimci İbrahim Güleç programın yapılmasında emeği geçen Hilmi Keyhıdır’a plaket takdiminde bulundu.