Asimder’den Engellilere Ziyaret

Asimder’den Engellilere Ziyaret

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey ve yönetim kurulu üyeleri, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği üyelerini ziyaret ettiler.
Ziyaret esnasında engellilerle sohbet eden ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, bedensel engellilerin günümüzde yaşadıkları sorunları aşmaya destek olduklarını belirterek, "Engelli kardeşlerimizin kamu kuruluşlarına gittiklerinde yaşamış oldukları sıkıntılar bilinmektedir. Yaşanan sorunların giderilmesi için tüm kamu kurumlarının yetkililerinin binalarına engelli rampası ve asansörü koydurmaları özellikle engelli lavabosunun yaptırılması çok önem arz etmektedir. Devlet kurumlarında ve özel sektörde çalışan engelli kardeşlerimizin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde en azında idari izinli sayılmaları ve zor geçen kış şartlarında izinli olmalarını gözeterek yardımcı olmaları, kendilerini bu kardeşlerimizin yerine koyarak karşılaştıkları zorlukları düşünmeleri gerekir" dedi.
Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hakan Abakay ise, "Özelikle 3 Aralık Dünya Bedensel Engelliler Günü’nde ASİMDER Genel Merkezi yöneticilerimizin bize böyle bir ziyaret gerçekleştirdikleri için dernek olarak memnun kaldık. Son zamanlarda bedensel engelliler yararına açılan dernek sayısı gün geçtikçe artmakta ve ne yazık ki bu dernekler sözde bedensel engelliler yararına topladıklarını iddia ettiği yardımlar, dernek olarak bizleri de zor durumda bırakmaktadır. Vatandaşlarımız bu tür yardım taleplerinde bulunanlardan mutlaka makbuz ve belge istemeliler. Dernek olarak bu yıl okullarımızda öğrenci kardeşlerimizle toplantı yaparak engelliler hakkında sormak istedikleri soruları ve merak ettiklerini cevaplamak için toplantılar yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Ziyarette, ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Dernek Başkanı Hakan Abakay’a Türk-Azerbaycan ve dernek logosu bulunan bayraklar ile Ermeni meselesini anlatan tarih kitapları hediye etti.