Aşiretlerden yeni açıklama: PKK bölge halkına zarar veriyor

Aşiretlerden yeni açıklama: PKK bölge halkına zarar veriyor

Siirt'in Şirvan ilçesinden Ürün aşiretini temsilen Van'daki toplantıya katılan Zeydin Özcan, AA muhabirine, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden 181 aşiretin katıldığı toplantıda kendisinin de yer aldığını belirterek, aşiret temsilcilerinin terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirdiğini söyledi.

Aşiretine mensup köylere teröristlerin yanaşmasına izin vermediklerini dile getiren Özcan, "Toplantıdaki tüm arkadaşlarla terör örgütü PKK'ya karşı bir olacağımıza dair söz verdik. Bu terör hareketi ABD, İsrail ve Ermenistan'ın Türkiye üzerinde oynadığı oyunlardır." dedi.

Özcan, "aşiret liderlerinin yabancı istihbarat örgütlerinden para aldığı" şeklinde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını vurguladı.

Bunun provokasyon amaçlı bir iddia olduğunu aktaran Özcan, şöyle devam etti:

"Aşiretlerin tamamı devletlerine bağlı insanlardır. Her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikteyiz ve bu birlik beraberlikten asla vazgeçmeyeceğiz. PKK'ya hiçbir zaman müsaade etmedik ve etmeyeceğiz. Bu bayrağa sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar bu uğurda kan vermişiz, şehit, gazi olmuşuz."


"ÖYLE BİR ŞEY ASLA OLMAYACAK"

Şırnak'taki Batüyan aşireti temsilcisi Mehmet Güngör ise terör örgütü PKK'nın karşısında yer aldıklarını yeniden vurgulamak için Van'da toplantı gerçekleştirildiğini söyledi.

Terör örgütünü bölgede istemediklerini işaret eden Güngör, "Maalesef o gün orada verilen mesajın basında fazla yer bulmaması için gündemi değiştirmek uğruna teröristler Şemdinli'de saldırı yaptı." dedi.

Güngör, yaşanan terör saldırılarının en fazla bölge insanının yüreğini yaktığını aktararak, şunları kaydetti:

"Batüyan aşireti olarak devletimizin yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. PKK çıktığından beri ilk hedefi aşiretler oldu. PKK sanmasın ki aşiret reislerini öldürdüğü vakit o aşiret onlara katılacak. Öyle bir şey asla olmayacak. Aşiret olarak PKK terör örgütüne karşı kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim için tek devlet var o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir, tek bayrak var o da ay yıldızlı bayraktır."

- "Kalleşçe saldırılar yapıyorlar"

Güngör, son günlerdeki hain saldırılarının PKK'nın son çırpınışları olduğunu dile getirerek, "PKK terör örgütünün artık gücü kalmamıştır. Halktan da istediği desteği almayınca kalleşçe saldırılar yapmaktadır." ifadesini kullandı.

Halkın terör örgütünün gerçek yüzünü gördüğünü dile getiren Güngör, "Bu saldırılarla, katliamlarla sanmasınlar bir yere varacaklar, gelsinler Türk adaletine teslim olsunlar. Bölge insanı olarak terör sorunumuz vardır, o da PKK ve FETÖ terör örgütleridir. Bütün terör örgütlerine karşı devletimizle omuz omuza karşı duracağız." dedi.


Şirvan ilçesindeki Şerif Beg aşireti temsilcisi Burhan Yeyrek de Van'daki toplantıda teröre "dur" demek için toplandıklarını ve devletin yanında yer aldıklarını deklare ettiklerini söyledi.

Aşiretler olarak terör örgütünün yanı sıra terör yandaşı siyasileri de desteklememe kararı aldıklarını ifade eden Yeyrek, şöyle devam etti:

"Bölgede kan ve gözyaşına sebep olan terör örgütünün destekleyenleri aramızda barındırmayacağız. PKK bölge halkından başka hiç kimseye zarar vermiyor. Dış mihraklar tarafından bölgemize yerleştirilmiş ve bölgemizin tarihini kirletecek şekilde hareket etmektedir. Biz de bu terörün bir an önce bitirilmesi için devlete tam destek verdiğimizi en iyi şekilde gösterdik."

- "Asla bu oyuna gelmeyeceğiz"

Düderan aşireti temsilcisi Mehmet Tetik, Van'daki toplantılarda alınan kararları, tüm bölge aşiret liderleri gibi kendilerinin de desteklediğini söyledi.

Bölgedeki bazı aşiretlerin İngiliz ajanlarından yardım aldığına dair iddiaları yalanlayan Tetik, şöyle konuştu:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki aşiret reisleri ve aşiretler kendi dinine, şerefine ve namusuna sahip çıkan insanlardır. Asla ve asla bu oyuna gelmezler ve gelmeyeceklerdir. Aşiret sadece bir liderden oluşmuyor. PKK, aşiret ve dindarların karşısında olan bir yapıdır. Aşiretler kendilerini satacak kadar şahsiyetsiz de değiller. Onun için asla bu oyuna gelmeyeceğiz."