Askerle Vatandaş Arasında Arbede: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Askerle Vatandaş Arasında Arbede: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Samanlı köyünde askerler ile köy sakinleri arasında yaşanan gerginlikte yaralanan bir kişi hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, Şemdinli ilçesinin Irak sınırında bulunan Samanlı köyünde arazi arama tarama faaliyeti yürüten jandarma ile köy sakinleri arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, kısa sürede gerginliğe dönüşen tartışmada, 26 yaşındaki Nejdet Yaman ağır yaralandı. Derecik Taburu’ndan askeri helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yaman, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaman’ın cenazesi, otopsi için morga kaldırıldı.
Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bugün saat 10.00 sıralarında Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Samanlı bölgesinde 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı görevlilerimizce, 94 Numaralı Hudut Taşı bölgesinde (1. Derece Askeri Yasak Bölgede) 15 katır ve 15 şahsın Irak topraklarından Türkiye tarafına yasadışı yollardan geçiş yaptığı tespit edilmesi üzerine söz konusu kaçakçı gruba müdahale edilmiş, grup Irak istikametine kaçarak gözden kaybolmuştur. Olayın devamında Samanlı Mahallesi’nde toplanan 100-150 kişilik grup askeri unsurlarımıza karşı öncelikli olarak taşlı ve ardından silahla da saldırıda bulunmaları üzerine; silah kullanma yetkisi kapsamında mukabelede bulunulmuştur.
Olay esnasında grup içerisinde bulunan 1989 doğumlu Necdet Yaman isimli şahıs ateşli silah mermisi ile ayaklarından yaralanmış, yaralı vatandaşımız Şemdinli İlçesi Derecik Ana Üs Bölgesinden Yüksekova Devlet Hastanesine askeri helikopter ile sevk edilerek tedavisine başlanılmış, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Konu ile ilgili gerekli adli ve askeri inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” denildi.