Askf’den Anlamlı Ziyaret

Askf’den Anlamlı Ziyaret

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetimi önemli bir toplumsal davranışa imza attı. Geçtiğimiz hafta Malatyaspor ile Battalgazi Belediyespor arasında oynanan maçta kolu kırılan amatör sporcuyu hastanede ziyaret ederek moral veren yöneticiler, amatör sporcuların yanında olduklarını gösterdi.
1.Amatör Küme Büyükler Ligi’nde mücadele eden Malatyaspor ile Battalgazi Belediyespor arasında oynanan maçta geçtiğimiz hafta ilginç bir olay yaşanmıştı. İlk yarının son hafta maçında gerçekleşen olay, maçı izleyenler tarafından da büyük tepki alırken, karşılaşmanın 40. dakikası oynanırken Malatyaspor kalecisi Miraç Çalışkaner bir hava topu mücadelesinde yerde kalmış ve kolunun bilek kısmından kırıldığı anlaşılmıştı. Canı acıyan ve takımını 1 kişi eksik bırakacağı için üzülen genç kalecinin istem dışı verdiği sitemkâr tepki hakem tarafından yanlış anlaşılmış ve kırmızı kart gösterilmişti. Hafta boyunca Malatya amatör camia konuyu tartışmış, İl Hakem Kurulu yönetimi, kulüpler tarafından en ağır şekliyle istifaya davet edilmişti.
Tüm bu tartışmaların gölgesinde sesiz sedasız kaldığı özel hastanede ameliyat olan kaleci Miraç Çalışkaner’i, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir ve beraberindeki yöneticiler ziyaret ederek, yalnız olmadığı mesajı verdi.
“BİZ HER SPORCUNUN YANINDAYIZ”
Duygu yüklü buluşmada, amatör sporcuların daima yanında olduklarını söyleyen ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, “Biz daima sporcumuzu, antrenörümüzü ve hakemimizi korumuşuzdur. Bizim önce insanlık ve spor gelir. Kazanmak ya da kaybetmek ikinci plandadır. Biz bu tarz ziyaret ve yardımlarımızı kamuoyunda suiistimal edilmemesi için basınla çok paylaşmıyoruz. Miraç kardeşimize geçmiş olsun diliyoruz. Umarız en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur ve sahalara döner” dedi.
“BU ZİYARET BİZE GÜÇ VERDİ”
Malatyaspor Kulübü yöneticisi Selçuk Kipdemir de ziyaretten dolayı Özdemir ve ASKF yönetimine teşekkür ederek, “Bu moral ziyareti kulübümüz açısından da çok önemli. Tek amacımız gençlerimizi sporla kötü alışkanlıklardan uzak tutmak bu yolda yalnız olmadığımızı görmek bize güç verdi” ifadelerini kullandı.
Genç oyuncu Miraç ise ziyaret için yöneticilere teşekkür etti. Kalecinin sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilirken, yeşil sahalara bu sezon dönmesinin ise bir hayli zayıf bir ihtimal olduğu belirtildi.