Aşkın Kahveci Yeniden Şampiyon

Aşkın Kahveci Yeniden Şampiyon

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Tekvando Türkiye Poomse Şampiyonası Balıkesir Kurt Dereli Spor Salonu’nda yapıldı. Şampiyonaya 34 ilden 503 sporcu katılırken, Yıldız Bayanlarda Şevval Yarar, İlknur Kahveci, Özge Sarper ve mastırlar gurubunda ise efsane mücadele sporları duayeni teknik direktör ve uluslararası hakem Aşkın Kahveci Ankara’yı temsil etti.
Ankaralı bayan sporcular finalde kaybederek 5. olurken, Aşkın Kahveci Türkiye şampiyonu oldu. Aşkın Kahveci, 2007 yılında Türkiye Şampiyonu olduğunu hatırlatarak, "Dünya Şampiyonası’nda yarıştım 19 ülke arasından, 1 puanla kaybederek Dünya dokuzuncusu oldum. 7 yıldır ikinci ve üçüncü oluyorum. Bu şampiyonada şampiyon oldum ve ’efsane geri döndü’ dedim" diye konuştu.
"MADALYA GETİRECEĞİME SÖZ VERİYORUM"
Ekim ayında Meksika’da yapılacak Dünya Tekvando Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandığını vurgulayan Kahveci, "68 yaşında tekrar Türkiye Şampiyonu olmam beni, ailemi ve spor camiasını mutlu etti. Sporun yaşı yoktur, azmin zaferi bu olsa gerek. Meksika’ya kısmet olur da gidersem ülkeme madalya getireceğime şimdiden söz veriyorum" dedi.
Kahveci, ayrıca federasyonun geçmişte oy vermediği için kendisini Meksika’ya götürmeyebileceğini, böyle bir yanlış yapmamalarını umduğunu söyledi.
Ankara’dan çok başarılı sporcular çıktığını dile getiren Kahveci, buna rağmen il olarak bu sporculara sahip çıkılmadığını belirtti.