Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Aslan: “enerjiyi Tasarruflu Kullanmak Zorundayız”

TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, enerjide tutumlu olmanın enerjiyi verimli şekilde kullanmakla mümkün olacağını söyledi.Açıklamasında, enerjinin insan hareketinde...

Yayınlanma:

TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, enerjide tutumlu olmanın enerjiyi verimli şekilde kullanmakla mümkün olacağını söyledi.
Açıklamasında, enerjinin insan hareketinde ve insanın günlük yaşantısında çok büyük bir yer tuttuğuna dikkat çeken TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, bu önemli ihtiyacın bilinçsiz kullanılması, insan geleceğine bir çok olumsuz etkiyi de beraberinde getireceğinin de altını çizdi.
İnsan hayatını kolaylaştıran makinelerden düzenli ve sürekli olarak yararlanılabilmesi için enerjiyi verimli kullanılması gerektiğini kaydeden Aslan, “Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için her yıl ocak ayının ikinci haftası ” Enerji Tasarrufu Haftası ” olarak kutlanmaktadır. Günümüzde enerjinin önemi gittikçe artıyor. Enerji iş görebilme, iş yapabilme gücüdür. Evde, işyerinde, toplum yaşamının her alanında makineler kullanılır. Makineler insanların işlerini kolaylaştırır. Az emekle kısa sürede büyük işler görülmesini sağlar ancak makinelerden düzenli ve sürekli olarak yararlanabilmek için enerjiyi tutumlu kullanmak zorundayız” dedi.
Türkiye’nin özellikle petrol türevli enerji maddeleri için dışa bağımlı bir ülke olduğunu hatırlatan Aslan, şunları söyledi:
“Başlıca enerji kaynaklarımız; elektrik, su, güneş, kömür ve petroldür. Bu enerji kaynaklarından elektriği kendimiz üretiyoruz. Güneş ışığından ve sularımızdan doğal enerji olarak yararlanıyoruz. Yalnız petrol ülkemizde yeterince çıkmadığı için petrolün yarısını dışarıdan alıyoruz. Son yıllarda kömür rezervlerimizin azalması sebebi ile onu da dışarıdan ithal etmeye başladık. Bütün bu enerji alımları, ekonomimiz için ağır bir yüktür. Dış satım gelirimizin büyük bir bölümü petrol alımına harcanıyor. Ulusal ekonomimizin düzelmesi için enerjiyi tutumlu kullanmak zorundayız. Enerjinin yetersizliği, üretimin düşmesini, yurt ekonomisini ve günlük yaşantımızı etkilemektedir.”
“Enerjide tutum, sınırlı enerji kaynağının en verimli biçimde kullanımıdır” diyen TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, “Gereksiz enerji tüketiminin ve kayıplarının azaltılmasıdır. Enerjide tutum aynı işi daha az enerji ile yapmaktır. Enerji Tutum Haftası içinde öğrendiklerimizi yaşam boyu uygulayalım. Evimizde boşa yanan lambaları söndürmeyi unutmayalım. Bozuk musluklarımızı onaralım. Suyumuzun boşa akmasını önleyelim, izlemediğimiz program süresince televizyonu ve radyoyu kapatalım. Kışın pencere yalıtımlarına daha çok özen gösterelim. Enerji tasarrufu konusunda öğrendiklerimizi, dinlediklerimizi ömür boyu uygulayalım” ifadeleri ile açıklamasını tamamladı.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler