ASP İL MÜDÜRLÜĞÜN’DEN BAŞKAN KORKUT’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

ASP İL MÜDÜRLÜĞÜN’DEN BAŞKAN KORKUT’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan 41 çocuğa, Yakutiye Belediyesi tarafından kayak eğitimi veriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ünal Aksakal ve çocuk yuvasında kalan çocuklar, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’u ziyaret ederek, devlet korumasında bulunan çocuklara desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
Korkut, burada yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında 7 - 12 yaş arası 300 öğrenciye kayak eğitimi verildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Çocuk yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarımızın eğitimi bizler için çok önemli. Amacımız, Erzurum insanının kayağı öğrenmesini sağlamak. Protokol çerçevesinde gelir durumu kayak için uygun olmayan ailelerimizin çocuklarını seçiyoruz. Öğrencilerin iaşe, giysi, malzeme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çocuklarımız, kayak öğrenecekler kış turizmine hazır bir şehrin çocukları olarak güvenle kayak yapabilecekler. İnşallah bu kurslarda eğitilen çocuklarımız gelecekte kayak dalında dünyada başarı sağlayacak noktaya gelecekler."
Ekinci ise kurum çalışmaları hakkında Başkan Korkut’a bilgi vererek, şunları söyledi:
“Çocuk yetiştirme ve yurtlarında kalan 41 öğrencimiz Yakutiye Belediyesi sayesinde kayak sporunu öğrenme fırsatı bulacak. Yakutiye Belediye Başkanımız Sayın Ali Korkut’a bu yöndeki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Devlet korumasında bulunan çocuklarımız için çok sayıda sosyal etkinlik düzenliyoruz. Amacımız onların ev ortamını aramaması ve sosyalleşmesini sağlamak.”
Konuşmaların ardından çocuk yuvasında bulunan çocuklar, Başkan Korkut’a çiçek takdiminde bulundu. Başkan Korkut ise çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Soysal’ı ziyaret eden Ekinci ve beraberindekiler, Soysal’a, devlet korumasında bulunan çocuklara desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.