Asü Dil Projesi Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Asü Dil Projesi Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

“Integrated Platform with Online Resources for Teaching of All Languages” isimli Bürüksel merkezli dil projesinin 4’üncü toplantısı Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) gerçekleştirildi.
İngiltere, Polonya, Bulgaristan, Almanya ve İspanya’dan katılımcıların da yer aldığı toplantıda ASÜ’yü, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Acar, Öğretim Görevlisi Murat Demirekin, Okutman Vahit Aytekin, Okutman Çağrı Erkoç ve Dış İlişkiler Ofisi çalışanı Esra Öztürk temsil etti. Toplantı öncesinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, katılımcılara üniversite hakkında bilgi verdi ve projenin içeriğine ilişkin görüşlerini paylaştı. Toplantıda, “Ortak ülke dillerinin online olarak temel seviyede öğretilmesi için oluşturulacak modüller”, “Oluşturulacak web sitesinde olması gereken içerik,” “Web sayfasını kullanacak olan kişilerin değerlendirilmesi”, “İş paketlerinin yeniden gözden geçirilmesi ve ortakların rol ve sorumlulukları” konuları ele alındı.
2015 yılında sona erecek proje tamamlandığında Türkçe, İngilizce, Almanca, Lehçe, Bulgarca ve İspanyolca dilleri www.iportal4languages.eu sitesi üzerinden online olarak öğrenilebilecek.