Atakum, Serbest Denetimliğin Rol Modeli Oluyor

Atakum, Serbest Denetimliğin Rol Modeli Oluyor

Atakum Belediyesi ile Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan serbest denetimlik protokolü gereği kurum bünyesinde çalıştırılmaya başlanılan mahkumlara 35 kişi daha eklendi.
Samsun Cumhuriyet Savcısı Hasan Dönmez ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın da katıldığı imza töreninde, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanan 35 kişinin daha Atakum Belediyesi bünyesinde görevlendirmesi yapıldı. Savcı Dönmez, Atakum Belediyesi’nin kendilerine en çok yardımcı olan kurum olduğunu belirterek, "Başkanımız İshak Taşçı ve ekibi, denetimli serbestlik uygulaması konusunda bize gereken her türlü desteği veriyor, bu konuda öncülük yapıyorlar. Bu bizim işimizi kolaylaştırdığı gibi, devletimizi de büyük bir yükten kurtulmasına yardımcı olmaktadır. Onların bu durumunun diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da örnek olmasını diliyoruz" dedi.
Belediye bünyesinde yeni görevlendirilen mahkumların, çeşitli para cezası almış kişiler olduğunu, bunların kamu yararına çalışarak bu borçlarını ödeme yoluna gittiklerini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Kamu yararı olan her işin altına imzamı atacağımı söyledim. Denetimli serbestlikten yararlanıp cezalarını kamuya hizmet ederek tamamlamak isteyen bu kardeşlerimize de kucak açtık. Onların da bunun karşılığını görevlendirildikleri müdürlükler bünyesinde en iyi şekilde çalışarak vereceklerine inanıyorum” diye konuştu.